Pret heeft veel prijzen

Sinds vorige week zijn de pretparken open. Verschillende parken geven kortingen op abonnementen voor snelle beslissers.

Een abonnement is voordelig voor wie twee of drie keer per jaar hetzelfde park bezoekt. Tot eind april betaalt u 20 procent minder voor een seizoensabonnement bij Walibi, Aqualibi of Bellewaerde. Maar ook tegen de normale prijs van 59 euro kost een abonnement voor Walibi of Bellewaerde minder dan twee tickets.

Voor Aqualibi ligt de drempel op drie bezoeken. Het abonnement voor Aqualibi is nieuw. Tot vorig jaar bestond de jaarformule niet. De pretparkenuitbater Compagnie des Alpes is zinnens ook in Bellewaerde een waterpretpark te openen.

Addertjes onder het gras

Wil u op feestdagen naar Walibi, Aqualibi of Bellewaerde, dan moet u 20 euro extra neertellen voor uw seizoenspas. Bij Walibi en Aqualibi is er een extra disclaimer die zegt dat abonnementshouders niet binnen mogen op dagen dat het park uitverkocht of volzet is.

Bij Bobbejaanland is de Halloweenperiode – van 14 oktober tot 5 november – uitgesloten voor de houders van het goedkoopste abonnement. Een abonnement voor dit park hebt u vanaf 49 euro, of 12 euro meer dan een ticket voor een volwassene.

Ook de parking is niet inbegrepen. Die kost 8 tot 10 euro extra per keer.

Extra voordelen

De seizoenspassen geven recht op kortingen op consumpties in het park.

Er zijn ook kruisbestuivingen. Zo geeft een abonnement van Walibi ook 40 procent korting op Plopsa-parken, de grotten van Han of het openluchtmuseum in Bokrijk, om maar iets te noemen.

Voor Plopsaland betaalt iedereen die groter dan 1 meter is 79,99 euro, ofwel 2,2 keer de prijs van een ticket. Het verschil is groter dan voor sommige andere parken. Maar met die Plopsa-Funcard kunt u wel gratis naar alle andere Plopsa-parken in ons land, behalve Plopsaqua. In Plopsaqua moet u het als Funcard-houder doen met 40 procent korting.

Goedkopere dagtickets

De vergelijking met de ‘gewone’ ticketprijs is niet helemaal eerlijk, want er zijn veel goedkopere tickets te vinden.

Bij Bobbejaanland zakt de prijs van een ticket van 37 naar 35,5 euro als u een ticket voor een specifieke dag koopt. Op speciale promotiedagen in april betaalt u maar 21,9 euro, een besparing van 40 procent op het gewone ticket. Later op het jaar kunt u tickets vinden van 26,9 of 27,9 euro.

Via de winkelketen Dreamland kunt u voor Bobbejaanland en een hele rist andere pretparken goedkoper tickets kopen dan bij de parken zelf. Een ticket van een volwassene voor Bobbejaanland kost 30,5 euro. U bespaart 6,5 euro.

Met een groep kunt u via internet goedkopere tickets op de kop tikken. Bij Bobbejaanland zijn er kortingen vanaf 20 personen. Bij Aqualibi ziet u vanaf zes personen de prijs zakken van 20 naar 16,5 euro.

Wie voldoende aandelen Compagnie des Alpes bezit, krijgt een aantal tickets gratis voor Walibi, Aqualibi of Bellewaerde. U kunt ook een stukje kopen van Parques Reunidos, de uitbater van Bobbejaanland, rechtstreeks op de beurs van Madrid of onrechtstreeks via GBL, de holding van de familie Frère. Maar gratis tickets hangen daar niet aan vast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content