‘Overgewicht bestrijden is cruciaal’

© GF

WIE

Kelly De Wever (48)

WORDT

General manager Benelux PronoKal Group

WAS

Na haar opleiding lichamelijke opvoeding ging Kelly De Wever aan de slag in de farmasector. Ze werkte meer dan zestien jaar bij AstraZeneca, waar ze doorgroeide tot sales- en areamanager. Ze verruilde de farmasector even voor een baan in digitale marketing en in 2017 kwam ze terecht in de sector van de medische apparaten als salesmanager Belux bij Coloplast. De overstap naar PronoKal was de logische volgende stap in haar carrière.

“Ik heb een groot deel van mijn carrière in farma en rond gezondheid gewerkt”, zegt Kelly De Wever. “Ik hecht veel belang aan een gezonde levensstijl en voldoende beweging. Overgewicht is een van de belangrijkste gezondheidsproblemen in ons land. Sinds 2015 waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een immense obesitasepidemie tegen 2030. In België zou volgens de organisatie zelfs 89 procent van de Belgische vrouwen lijden aan overgewicht. De jongste cijfers tonen aan dat meer dan de helft van de volwassen Belgen en zelfs 20 procent van de kinderen lijden aan overgewicht. Ik ben ervan overtuigd dat een medische en gepersonaliseerde aanpak om zwaarlijvigheid tegen te gaan cruciaal is om als bedrijf succesvol te zijn op lange termijn.”

WIL

“Ons doel is patiënten met obesitas en overgewicht te begeleiden naar een gezonde en kwalitatieve levensstijl. PronoKal ontwikkelde daarvoor een nieuwe wetenschappelijke methode, de PnK-methode. Die start met een zeer laagcalorisch dieet en evolueert met een persoonlijke begeleiding tot een gezonde levensstijl.

“Het PronoKal-team bestaat uit professionele, geëngageerde mensen. Ik geloof er sterk in dat we een mooie toekomst zullen uitbouwen en voor veel Belgen veel zullen betekenen.”

VRIJE TIJD

Yoga, snowboarden, zwemmen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content