Nieuwkomer in De Haan

© Daniel Geeraerts

Villa de Torre is te vinden in een gerestaureerd, historisch hotel aan het oude trampaviljoen in De Haan. De initiatiefnemer is Thibaud Hermans, nog maar 32 jaar en al eigenaar van drie horecazaken. Hij volgde les aan de beroepsschool Spermalie, opende op 21-jarige leeftijd met een vennoot zijn eerste zaak in de Brugse Kinepolis om daarna samen te investeren in de horeca-uitbating op de pier van Blankenberge. Thibaud Hermans ging vanaf dan solo in De Haan: in 2010 met het restaurant Bleu Chaud, in 2015 met de bed & breakfast-hoeve Welgelegen en in 2017 met de brasserie Villa de Torre.

Voor dat laatste project werd het gebouw in 2015 aangekocht, waarna vijftien maanden werd onderhandeld over de bouwvergunning. Monumentenzorg bewaakt de eenheid van bouwstijl nauwgezet in De Haan. Het meer dan een eeuw oude gebouw moest worden gerenoveerd in de stijl van de belle époque. De wensen van Hermans waren de verhuizing van de kelderkeuken naar de eetzaal op het gelijkvloers en de installatie van een lift. Het resultaat mag gezien worden, maar kostte heel veel geld. Guido Francque werd aangenomen als backofficemanager. Hij was veertig jaar leraar aan de beroepsschool en was prominent aanwezig bij de opstart van Hertog Jan.

Een gerieflijke, hedendaagse inrichting en eersteklas, bij voorkeur duurzame lokale producten: Villa de Torre heeft veel in huis om een succeszaak te worden. Wij kwamen op de eerste officiële openingsdag en dan mag je niet moeilijk doen over schoonheidsfoutjes (de kruiding was te braaf en de kooktijden te lang). Op de kaart regeren vis en zeevruchten in overwegend klassieke bereidingen. Op tafel kwam zwart brood met inktvisinkt en pompoenpitten van de biologische bakker Stefan Vandaele. Er waren twee voorgerechten: torentje van vers gekookte noordzeekrab, avocado en appel (19 euro) en twee garnaalkroketten met brosse korst, smakelijk beslag maar zonder hele garnalen (15 euro). Hamburger surf & turf van granenbrood met gemalen rundvlees van het Belfurn-angus- rund was gecombineerd met gekookte kreeft (29 euro) en drie slibtongen met gebruinde boter kwamen met frisse salade en bleke frieten (23,50 euro).

Bij het eten dronken we een glas Sauvignon Maison Laporte, domaine de Rochoy, als klassiek gemaakte, biologische Sancerre 2014 (8 euro) en een glaasje robijnrode pinotage Beyerskloof, Traildust, Stellenbosch 2015 (7 euro). Om af te sluiten was er een correcte dame blanche (8 euro).

Pieter Van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content