Nieuwe modellen voor autofabrieken

AUDI E-TRON De serieproductie komt op gang in Brussel. © GF

Bij Audi Brussels en Volvo Gent staat 2018 in het teken van volledig nieuwe modellen.

Bij Audi Brussels en Volvo Gent staat 2018 in het teken van volledig nieuwe modellen.

Audi Brussels start de serieproductie van de SUV e-tron. Het is de eerste volledig elektrische wagen van het Duitse premiummerk. Het model werd in april voorgesteld op het autosalon van Sjanghai. In 2018 volgt de verkoop en zal blijken of er ook een markt is voor het nieuwe model. De voorbije zomer volgde extra goed nieuws: de fabriek in Vorst mag ook een coupéversie van de e-tron maken.

De 3000 werknemers in Vorst leren volledig nieuwe technologie kennen. Veiligheid op de werkvloer is zo mogelijk nog belangrijker geworden, want de werknemers moeten omgaan met hogevolttechniek.

Ook Volvo Gent maakt zich op voor een nieuw productengamma. In november begon de productie van de nieuwe XC40. Gent wordt de producent voor de compactere, of kleinere, modellen van de groep voor Europa en Amerika. Dat gebeurt op het nieuwe CMA-productieplatform, goed voor een investering van 200 miljoen euro. Vanaf 2020 wordt ook een elektrische variant van de XC40 gebouwd. De 5500 werknemers in Gent zullen bovendien nog een tweede nieuw model bouwen, de opvolger van de huidige V40. En Gent is zelfs kandidaat voor de assemblage van het Chinese merk Lynk. Dat is net als Volvo eigendom van het Chinese Geely.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content