Nieuwe meester

Tinus Vermeersch exposeert in de Directeurswoning in Roeselare. Hij komt uit een kunstenaarsfamilie: zowel zijn vader Rik en zijn moeder Vera, zijn grootvader José als zijn broers Pieter en Robin zijn artiesten. Tinus’ universum is heel bijzonder. Zijn tekeningen, olieverfschilderijen op paneel en landschappen in tempera lijken wel van oude meesters, tot je er goed naar kijkt. Er gebeuren raadselachtige zaken in de omgevingen die Vermeersch fantaseert.

In de Directeurswoning, een classicistisch gebouw, presenteert hij zowel bestaande werken als stukken die hij speciaal voor die locatie maakte. Treffend is een schouwstuk in trompe-l’oeil, waarop hij Delftse tegels heeft nagemaakt met hedendaagse taferelen erop.

“Tinus creëert een droomwereld, die veel mensen fascineert”, zegt Pascal Lambrecht, zijn galeriehouder bij Hopstreet in Brussel. “Veel van zijn werken hebben geen titel, zijn universum blijft dus raadselachtig. Een oude meester zou ik hem niet noemen. Een nieuwe meester is misschien een betere benaming.”

Tinus Vermeersch. Incertus, van 1 december tot 7 januari in de Directeurswoning in Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content