Nieuw boetiekhotel

© DANIEL GEERAERTS

Het centrum van Antwerpen is een luxueus en karaktervol boetiekhotel met een laagdrempelig gastronomisch restaurant rijker. Hotel Franq staat op een steenworp van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Meir, en combineert de historische charmes van een prestigieus, 18de-eeuws, neoclassicistisch bankgebouw met het comfort en de geriefelijke inrichting die horen bij een hedendaags stadshotel. Om de kwaliteit te garanderen, werkt Franq met partners, zoals Bollinger voor de champagnes, Toon De Klerck voor brood, Bordier uit Saint-Malo voor gezouten boter en yoghurt, Duroc voor varkensvlees, Caffe Mundi voor een barista-ervaring en Water Made Blue voor het tafelwater. De bekende Antwerpse chocolatier Del Rey ontwikkelde pralines speciaal voor Franq.

In de open keuken is Tim Meuleneire aan de slag. De chef-kok verdiende zijn sporen in restaurant De Koopvaardij in Stabroek. De kaart van Franq vermeldt een zeventiental bereidingen. Wij aten à la carte.

Er kwamen vier verzorgde welkomsthapjes: bitterballen van ossenstaart met mosterdzaad, misocake met carpaccio van sint-jakobsvrucht met ham en kaas gevulde spruitjes en roulade van rammenas met bottarga. Het eerste voorgerecht was ravioli van pompoen gecombineerd met twee gebakken langoustines en het parfum van colombo-kruidenmix (27 euro). Gebakken sint-jakobsvruchtjes uit Dieppe combineerde de chef met schorseneer en pancetta van Duroc-varken (21 euro). Beide bereidingen waren verzorgd, lekker en redelijk van prijs.

Scholfilet kreeg het uitverkoren gezelschap van een royaal stuk koningskrab, koolrabi en een smakelijke jus van strandkrabbetjes (32 euro). Kundig gebraden fazant ‘Albufeira’ werd gekoppeld aan gegratineerd witloof met merg en pikante polenta (28 euro). We sloten af met een heerlijke, romige zachte café glacé Franq afgewerkt met bladgoud (12 euro) en een feestelijk gepresenteerde parfait van pistaches ‘Norvégienne’ (14 euro).

Tim Meuleneire maakt een geslaagde comeback op het podium van Franq. Door de kwaliteit van de smakelijke, klassiek geïnspireerde no-nonsensegerechten, het comfort en de privacy is Franq een prima nieuw zakenrestaurant, dat is gekoppeld aan de infrastructuur van een hedendaags boetiekhotel.

Franq

Kipdorp 10-12

2000 Antwerpen

Tel. 03/555.31.80

www.hotelfranq.com

Kamers vanaf 229 euro

Private parking, fietsverhuur

Kader: omgebouwd 18de-eeuws neoclassicistisch bankgebouw

Onthaal en bediening: vriendelijk en op niveau

Keuken: klassiek geïnspireerde no-nonsensegerechten tegen een verteerbare prijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content