Niche krijgt beurs

Met Collectible is Brussel opnieuw een innovatieve beurs rijker. De eerste editie van de beurs voor hedendaags design vindt plaats in het Vanderborchtgebouw, vlak bij De Munt. Dat is bekend terrein voor medeoprichtster Liv Vaisberg, die er ook al de Brusselse editie van de New Yorkse hedendaagsekunstbeurs Independent organiseerde. Op Collectible exposeren galeriehouders, designers en instellingen die hedendaags design in kleine of unieke oplages promoten. Dat is een kleine niche, die normaal een podium krijgt in de marge van hedendaagsekunstbeurzen zoals Design Basel / Miami, die parallel met Art Basel/Miami.

In Brussel loopt de beurs autonoom, al loopt TEFAF Maastricht gelijktijdig. Bijzonder is dat Collectible louter hedendaags design aanbiedt, terwijl andere beurzen in dat segment ook veel twintigste-eeuws design en zelfs hedendaagse kunst tonen. Voor de eerste editie slaagden de organisatoren er al in enkele kleppers uit dat kleine verzameldomein samen te brengen. Vrijwel alle Belgische grote namen en enkele internationale spelers zijn present.

Vooral de deelname van designstudio’s en ambitieuze artisans oogt fris. Lionel Jadot, Atelier Armand Jonckers, Yann Dessauvages, Xavier Lust, Nel Verbeke, Gerard Kuijpers, DIM Atelier: de mix is boeiend. Benieuwd of ook het koop- en kijkpubliek dit moedige initiatief zal omarmen.

Collectible, van 7 tot 11 maart in het Vanderborchtgebouw in Brussel

Niche krijgt beurs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content