‘Nauw samenwerken met de dealers’

WIE

Hans De Jaeger (52)

IS

Sinds begin deze maand is Hans De Jaeger de branch director van Honda Benelux, met standplaats in Zellik. Hij volgt Paul Tomanek op.

WAS

Na zijn studie human resources aan de Sociale Hogeschool KVMW in Gent startte hij zijn carrière bij de hr-afdeling van het logistieke centrum van Honda Europe in Gent. Later kreeg hij in Gent de verantwoordelijkheid over ‘parts & product logistics’ voor motorfietsen, auto’s en power products. Vervolgens ging hij naar de productievestiging in Aalst, de toeleverancier voor de Honda-fabriek in het Britse Swindon. Hij vormde de fabriek in Aalst om tot een onderdelenbedrijf. De Jaeger zette nog een logistiek centrum in Polen op en voerde opdrachten uit in Italië en Dubai. Enkele maanden terug kreeg De Jaeger de vraag de leiding van Honda Benelux op zich te nemen. “Ik ben heel begaan met de producten. De functie ligt in de lijn van mijn interesses en ik denk dat ik iets zal kunnen betekenen voor de organisatie.”

WIL

Tegen 2025 wil Honda twee derde van de producten van elektrische aandrijving voorzien. “En we willen sterk werken aan geavanceerde producten, die in lijn liggen met de toekomstverwachtingen van de klanten.” Honda wil op de automarkt geen volumespeler zijn, wel een merk dat de ambitie heeft goede producten aan te bieden. Op de motormarkt is Honda een grote speler, al heeft het merk de afgelopen decennia wel marktaandeel moeten prijsgeven.

In de media verscheen onlangs dat in de Honda Benelux-dealerorganisatie onrust heerst door de daling van de marges op de verkoopprijzen. De Jaeger: “Er zijn uitdagingen. Maar ik kijk naar de toekomst en wil nauw met het dealernetwerk samenwerken.”

WAT IN VRIJE TIJD

Fotografie, de Belgische kust en familie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content