Meer structuur, meer leven

© dann

WIE

Toon Haverals (35)

WORDT

CEO van de vastgoedontwikkelaar LIFE

WAS

Burgerlijk ingenieur-architect Toon Haverals werkte na zijn studies voor enkele architecten- en ingenieursbureaus. In 2009 ging hij naar de projectontwikkelaar Extensa. “Het interessante aan projectontwikkeling is dat alles samenkomt”, verklaart hij. “Ik was al vertrouwd met de technische en de esthetische dimensies van een bouwproject, nu kwamen er ook de financiële, commerciële en juridische aspecten bij.” Hij combineerde zijn functie van residentiële projectontwikkelaar bij Extensa met een executive master in real estate management aan de Antwerp Management School.

In 2012 stapte hij over naar de gereglementeerde vastgoedvennootschap Home Invest Belgium om er een projectontwikkelingsafdeling op te starten. “Home Invest houdt de projecten in portefeuille. Dat laat een langetermijnvisie op ontwikkeling toe. Dat sprak me aan”, zegt Haverals. Hij werd er in 2014 chief development officer en trad ook toe tot het uitvoerende management.

WIL

Bij LIFE volgt Toon Haverals de oprichter Serge Hannecart op, die als bestuurder mee de koers blijft bepalen. “LIFE staat eigenzinnig in de markt en moet zijn identiteit behouden”, vindt Haverals. “Maar het bedrijf is snel organisch gegroeid. Het is aan mij die groei te structureren, om maximaal ruimte vrij te maken voor creativiteit. Tegelijk bestuderen we hoe we in de verzadigde Belgische projectontwikkelingsmarkt het verschil kunnen blijven maken.” Hij denkt onder meer aan gebiedsontwikkeling, reconversieprojecten en innovatieve woonvormen. “We gaan ook de buitenlandse activiteiten – we werken in Nederland, Spanje, Polen, Kaapverdië en Zuid-Afrika – uitbouwen. In Nederland hebben we sinds kort een ontwikkelingsvennootschap die deels autonoom werkt. Die evolutie is ook denkbaar in andere landen.”

WAT IN VRIJE TIJD

Reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content