Meer dan cijfers

WIE

Dimitri Pelckmans (48)

WORDT

Risk services director Belux bij Atradius.

WAS

“Ik ben bij Atradius begonnen. De kredietverzekeraar laat bedrijven met een geruster gemoed ondernemen, overnames doen of nieuwe markten aanboren. Ik hield me bezig met klantencontacten en de vele processen achter de schermen. Ik begon als assistent underwriter. Daarna groeide ik door naar een leidinggevende functie. Tussendoor was ik projectleider voor de automatisering van de claimafdeling en richtte ik mee de Atradius Academy op, waar we onze medewerkers intensief opleiden. Ik mocht ook de integratie van Atradius Italië in goede banen leiden.”

WIL

“Mijn nieuwe functie geeft mij de kans mijn visie te delen over de kredietverzekeraar, maar ook de praktische lijnen uit te zetten over hoe we correct en efficiënt moeten beantwoorden aan de noden van onze klanten en prospecten. Mijn grootste uitdaging ligt in het tegelijkertijd behalen van de doelstellingen van de kredietafdeling, het ver genoeg meegaan in de commerciële noden van de businessunit, zonder een te hoge druk te leggen op het team. De vertaling van visie naar kortetermijndoelen en naar de ontwikkeling van mensen en collega’s, is een belangrijke uitdaging.

“De transformatie van de kredietverzekering gaat in ijltempo door. Ik wil er mee voor zorgen dat Atradius daarin toonaangevend blijft. Ik wil de vele interne en externe processen blijven vereenvoudigen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er bewust gewerkt wordt aan een fijne werksfeer die motiveert, klantgericht en flexibel is.”

VRIJE TIJD

“Ik ben een atletiekcoach. Ik begeleid meerkampatleten in de koninklijke eredivisie. Ik geef training in kracht, polsstok, speerwerpen, hoogspringen en kogelstoten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content