Matador

Jon Rahm blijft indruk maken. De 23-jarige Spanjaard is nog niet eens twee jaar profspeler en hij won al de Spaanse Open, die in Madrid werd gespeeld. Het was de vijfde toernooizege in zijn carrière bij de professionals. In 2017 was Rahm de beste in San Diego, de Open van Ierland en de Dubai World Tour. Eerder dit jaar won hij al het toernooi van La Quinta in Californië.

Hoewel hij nog maar net de Masters van Augusta achter de kiezen had en daar op een mooie vierde plaats was geeindigd, wilde de jonge Bask absoluut deelnemen aan de Open van Spanje. Van dat toernooi droomde hij al als kind, toen hij zijn idolen Severiano Ballesteros, Jose-Maria Olazabal en Miguel Angel Jimenez volgde. Dat de Spaanse Open werd gespeeld op het parcours van de Centro Nacional, waar hij zo vaak trainde, scherpte alleen maar zijn motivatie om zo kort na de Masters niet uit te rusten, maar meteen aan de afslag te komen.

Rahm won het toernooi met twintig onder de par voor een publiek dat massaal achter hem stond. Zijn volgende doel is een toernooi van de Grand Slam winnen. Halfweg juni probeert hij dat een eerste keer op de US Open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content