Masters blijft hoogtepunt seizoen

TIGER WOODS In de Verenigde Staten is sprake van een nieuwe Tigermania. © BI

De Masters van Augusta is niet alleen het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Het evenement is voor de golfsport wat Wimbledon is voor het tennis: het absolute hoogtepunt van het seizoen. De Masters is ook de enige major die elk jaar opnieuw op hetzelfde terrein wordt gespeeld: de Augusta National, een fantastisch parcours dat in 1930 werd getekend door de legendarische Bobby Jones en de architect Alister McKenzie.

De championship course van de Augusta National is de ultieme uitdaging voor elke golfer. Het terrein oogt als een siertuin, maar zit vol met valkuilen: hellende fairways, waterplassen, diepe bunkers en golvende en zeer snelle greens. Een paradijselijk kader, maar een hel voor de spelers.

Editie 2018 van de Masters heeft alle nodige ingrediënten om de geschiedenis in te gaan. Niet het minst de grote comeback van Tiger Woods. Na een lange afwezigheid speelde de vroegere nummer één van de wereld de voorbije weken opnieuw op een zeer degelijk niveau. Meteen dromen de Amerikanen van een vijfde overwinning voor Woods. Een paar maand geleden leek dat nog sciencefiction, maar vandaag is het helemaal niet uitgesloten. Temeer omdat de Masters voor Woods een thuiswedstrijd is. Hij kent het parcours als zijn broekzak en zette er zijn beste prestaties neer. Zoals zijn overwinning in 1997, toen hij als jonge profspeler alle records verpulverde en zijn rol als nieuwe topper in de golfwereld opeiste.

Tiger Woods is 42 jaar en heeft die swing van twintig jaar geleden niet meer. Bovendien is het algemene niveau een stuk hoger dankzij een nieuwe generatie spelers als Justin Thomas, Jordan Spieth en Jon Rahm. Het kan het zelfvertrouwen van Woods niet ontwrichten. Hij voelt zich goed genoeg om komend weekend in zijn favoriete toernooi voor een krachttoer te zorgen. Het parcours van de Augusta National past perfect bij zijn spelstijl: een combinatie van kracht, precisie en ervaring. Het zou best weleens een troef kunnen zijn in een toernooi waarin strategisch inzicht vaak het verschil maakt. Jack Nicklaus was al 46 jaar toen hij in 1986 de Masters won.

In de Verenigde Staten is sprake van een nieuwe Tigermania. Iedereen wil dat Woods zondag wint. Het is van 2008 en de US Open geleden dat hij nog eens een major kon winnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content