‘Korte termijn, lange pijn’

© Debby Termonia

Michel Vermaerke Managing director at Alio Consilio

“Nadat ik 25 jaar operationeel executive ben geweest (onder meer tot 2017 CEO van Febelfin, nvdr), ben ik begonnen aan een nieuw leven. Ik heb een eigen bedrijf waarmee ik advies geef over het samenbrengen van mensen, kapitalen, projecten en ideeën. Daarnaast ben ik voorzitter van het Klarafestival. Ik had het geluk dat ik veel goede mentoren heb gehad. Van hen leerde ik het belang van integriteit en dat je moet weten waar je naartoe wilt. Je moet er ook over waken dat er een goed team is.”

“Het werk van Berlinde De Bruyckere gaat over sterke menselijke gevoelens. In haar tentoonstelling (die loopt in het Hof Van Busleyden in Mechelen, nvdr) wordt haar werk geconfronteerd met begijnhoven – ruimtes van stilte. Ook voor het bedrijfsleven is het een uitdaging te kunnen stilstaan, terug te grijpen naar universele waarden en te kijken hoe we met creativiteit en innovatie nieuwe horizonten kunnen verkennen voor onze maatschappij.”

“De vaste tentoonstelling in het Hof van Busleyden gaat over de Bourgondiërs. Van de Bourgondische tijd kunnen we leren dat internationale samenwerkingsverbanden voor een klein land belangrijk zijn. We hebben in het verleden bewezen dat we veel in onze mars hebben, dat we zaken kunnen realiseren die ons land rijker maken en zorgen voor meer welvaart. Ik zou niet weten waarom we dat ook in de toekomst niet zouden kunnen. Laten we uitgaan van onze sterktes en met een open geest in een open wereld staan. Maar het is werken.”

Isabelle Pacquée Team lead bij Foreach

“Ik werk voor het IT-bedrijf Foreach. Mijn kantoor ligt in Mechelen om de hoek van het Hof van Busleyden. Ik heb altijd voor hetzelfde bedrijf gewerkt en wil door dit traject inspiratie opdoen bij andere bedrijven. Ik ben in mijn bedrijf verantwoordelijk voor enkele teams, onder meer een team van ontwikkelaars en een met projectmanagers. Ik coach hen.

“Een van de uitdagingen is je resultaten op een goede manier te halen. Soms is het moeilijk mensen te overtuigen van het belang daarvan. Te veel mensen mikken op resultaten op korte termijn. Michel heeft daar een citaat over: ‘ Short term gain, but long term pain’ en ‘short term pain, but long term gain’. Ik ga daar mee akkoord.

“Ik heb veel bijgeleerd over wat de impact van je persoonlijkheidis op de boodschap die je uitdraagt. Ik wilde werken aan een meer assertieve uitstraling. Gewoon al door meer oogcontact te maken straal je al meer zelfverzekerdheid uit. Michel heeft me daarmee geconfronteerd. Ik vind het belangrijk authentiek te zijn, want ik heb een hekel aan mensen die dingen verkopen waar ze niet achter staan.

“We moeten in IT streven naar meer diversiteit. Het is een heel mannelijke sector. Heel wat vrouwen hebben het potentieel in deze sector vooruitgang te boeken. Mijn advies aan vrouwen? Ga de berg over, het is allemaal zo erg niet. Ik denk dat promotie van de sector en de rol van vrouwen zeker kan helpen.”

Young Leaders/Inspiring Mentors is een traject van de leiderschapsorganisatie Lead-In, dat een ervaren leider koppelt aan een jonge wolf. Geïnteresseerd? Schrijf u dan in voor de volgende cyclus via info@lead-in.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content