‘Klein team, extreme focus’

WIE

Guy Coen (48)

WORDT

CEO van de draadloze, machine-tot-machinecommunicatieontwikkelaar Option

WAS

De briljante ingenieursstudent van de UGent maakte een steile carrière bij Siemens Enterprise Communications. Hij werd er O&O-directeur en internationale productarchitect van de HiPath-centrales – Siemens’ antwoord op de internettechnologie. De periode leerde hem dat hij zich beter thuisvoelde in een innovatie-omgeving dan in de operationele stroomlijning die er typisch op volgt.

Barco, waar hij ongeveer tegelijk met Option-voorzitter Eric Van Zele begon, haalde hem binnen om de tanende controlekamerdivisie te herprofileren met superieure connectiviteit naar de displays, tegen de goedkope Chinese schermen in. Vervolgens mocht hij de comeback van Barco in vergaderzalen aanpakken. Zijn kleine team ontwikkelde met de hulp van Addestino uit Zele het succesvolle ClickShare voor het makkelijk draadloos projecteren van pc- en smartphonecontent op schermen.

Na de overname van het Taiwanese Awind, in dezelfde markt, ging hij die acquisitie in Taiwan leiden. Laatst was hij zelfstandig internationaal innovatieconsulent.

WIL

“Het internet van de dingen is nog een technologieverhaal. Wat ontbreekt zijn partijen die erin slagen een totaaloplossing te leveren, net zoals ClickShare draadloze presentaties toegankelijk maakte. Het geheim was zorgen voor hoog gebruiksgemak en werken met een klein, performant groepje met extreme focus. Dat gaan we hier ook doen. Dat wordt even zoeken, maar zodra we een richting gevonden hebben – en we zien er al een paar – gaan we daar keihard op door.”

WAT IN DE VRIJE TIJD

De bergen, mountainbiken, skiën.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content