Klassieke meesters

In Brussel vinden deze week twee topconcerten plaats. De pianogigant Grigory Sokolov (foto) komt op 17 april naar de Henry Le Boeufzaal voor een recital met muziek van Haydn en Schubert – de lievelingsmuziek van zijn overleden vrouw. Wie vorig jaar in Bozar zijn Mozart- en Beethoven-programma meemaakte, weet dat zijn concerten momenten zijn om te koesteren. Er zijn weinig pianisten die zo’n inlevingsvermogen, virtuositeit en muzikale expressie aan de dag leggen.

De dag erna komt Jos van Immerseel in Les Brigittines in actie op een pianoforte uit zijn enorme collectie. Hij begeleidt de bariton Thomas Bauer, een van zijn lievelingsvertolkers. De twee voerden in het verleden al samen de liedcyclus Winterreise op, waarvoor ze diepgaand onderzoek deden naar de teksten van Wilhelm Müller die Schubert op muziek zette. Ook nu vertolken ze Schubert. Hij brengt bevriende muzikanten mee, onder wie de Koreaanse sopraan Yeree Suh. De vaste tandem Van Immerseel en Claire Chevalier spelen klavierwerk van Schubert.

Op 25 april zakt de pianist Igor Levit voor de achtste keer af naar Bozar. Hij sluit zijn concertreeks met Beethoven-sonates af met de laatste drie sonates.

Grigory Sokolov, op 17 april in Bozar in Brussel

Thomas Bauer, op 18 april in Les Brigittines in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content