Jonge dynamiek

© Daniel Geeraerts

Het pand van L’Autre Vie dateert uit de jaren vijftig. Twee jonge horecaondernemers namen er drie jaar geleden hun intrek en lieten de buitenkant ongemoeid. Binnen werden de vertrekken heringericht: er kwam een moderne keuken, die zowel het goed florerende cateringbedrijf Maxence Sys bedient als het restaurant L’Autre Vie. Wij kwamen op een avond in het begin van de week en zagen hoe het volk toestroomde: zowel de grote tafels in de twee privézaaltjes als de tafeltjes in het restaurant waren snel bezet. Wij genoten van de aangename inrichting, de uitstekende verlichting en akoestiek en het comfort van onze kuipzeteltjes. Het creëerde vertrouwen voor wat zou volgen.

De drijvende krachten achter L’Autre Vie zijn Maxence Sys en Laurent Willems, die nog geen dertig jaar oud zijn. Maxence Sys volgde beroepsschool Ter Duinen en studeerde hotelmanagement en kort handelswetenschappen. Hij lanceerde zich vier jaar geleden met succes in het pop-upcircuit en vroeg zijn jeugdvriend hem bij te staan. Laurent Willems heeft eventmanagement gestudeerd. De twee oogsten succes met hun pop-ups en met catering. Omdat de keuken thuis te klein werd, zocht het duo een grotere locatie en zo kwam de notariswoning in zicht en ontstond l’Autre Vie. Het succes van L’Autre Vie stimuleerde hen amper een kilometer verder een tweede restaurant te openen.

Aan de wijnkaart is nog werk en de ober had onvoldoende informatie over de wijnen per glas. Daarom kozen wij zelf een fles Bodega Domiciano, Cosecha Nocturna, Malbec 2015 uit Mendoza (39 euro). Er kwamen feestelijk gepresenteerde welkomsthapjes van scheermes met pijpui en buikspek met crème van bospaddenstoelen en picklessaus. Er waren twee voorgerechten: zachte terrine van ganzenlever met eendenborst, brioche en in zuur ingelegde groenten (21 euro) en drie stukken poot van koningskrab met chipirones, pompoen, radijs en vadouvankruiden (26 euro). Beide voorgerechten smaakten goed en dat kan ook gezegd worden van de hoofdgerechten. Zeeduivel kwam met mosselen, gerookte aardappel, gesmoorde prei en jus van waterzooi (30 euro). Duif kreeg het gezelschap van knolselder, lente-ui, eekhoorntjesbrood en hazelnoot (29 euro). We sloten af met een dame blanche (9 euro) met chocoladesaus die helaas niet opsteef op het ijs en ook zonder slagroom.

L’Autre Vie ***

Kortrijksesteenweg 126

9830 Sint-Martens-Latem

Tel. 0477/84.73.55

Zondag en maandag gesloten

Lunchmenu 29 euro, viergangenmenu 56 euro, vijfgangenmenu 62 euro.

Kader: heringerichte notariswoning

Onthaal en bediening: door vriendelijk, jong personeel

Keuken: smakelijke en feestelijk gepresenteerde, moderne bereidingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content