‘Jezelf constant uitdagen’

© GF

De hr-ondernemer Katrien Devos werkt aan de ontwikkeling van HRBuilders in de Verenigde Staten. Tegelijk traint ze voor haar eerste bokswedstrijd.

Uw beste beslissing?

“Zelfstandig worden. Als gedreven werknemer dacht ik altijd: “Wanneer gaat iemand eens uit mij halen wat erin zit?” Dat doe je als ondernemer: jezelf constant uitdagen voor de volgende stap. Momenteel focus ik op de ontwikkeling van HRBuilders in de Verenigde Staten.”

Waar droomt u van?

“Dat gaat van een foodtruck in San Francisco uitbaten, een boek schrijven over ondernemerschap, een lokaal project opzetten op een eiland in Indonesië, de Pacific Crest Trail wandelen, tot de volgende niche voor onze bedrijvengroep opstarten.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik loop graag. Het liefst obstacle runs. Het brengt rust in mijn hoofd en geeft tonnen energie. Ik ben zwaar aan het trainen voor mijn eerste bokswedstrijd. Op 23 maart volgt een echte kamp. Boardroom Boxing staat in het teken van de strijd tegen darmkanker. Het inschrijvingsgeld gaat naar de bestrijding van de ziekte. 19 andere ondernemers nemen aan het project deel.”

De fout waar u het meeste uit leerde?

“Ik investeerde fors in een bedrijf, vooral uit enthousiasme. Maar ik stelde mijn vertrouwen in mensen die andere waarden en normen bleken te hebben dan ik.”

Uw beste investering?

“Onze kantoorboot. Het is een originele en inspirerende plek voor onze klanten, partners, interim-managers en ons team. We organiseren daar veel events en workshops. Je moet een klein beetje gek zijn om een vrachtschip om te bouwen tot kantoor, maar het heeft ons geen windeieren gelegd in branding. HRbuilders, dat zijn ‘die van de boot’.”

Beste boek?

Atlas Shrugged van Ayn Rand. Het doet je nadenken over de maatschappij en het overheidsbeleid.”

Beste muziek?

“In ons jachtig en technologisch bestaan zoek ik het liefst de stilte op.”

Beste wijn en beste bier?

“Ik hou vooral van Franse rode wijnen en mijn favoriet blijft een Chateauneuf-du-Pape (Côtes du Rhône, Domaine du Pegau). Het beste bier is L’Aclote, gemaakt door een Waalse vriend. Gewoon top.”

Katrien Devos (45) staat aan het hoofd van onder meer HRBuilders en Payrollbuilders.

'Jezelf constant uitdagen'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content