Hortajaar

2018 is in Antwerpen uitgeroepen tot het barokjaar en in Brussel tot het Hortajaar. Het CIVA Stichting in Brussel bijt vanaf deze week de spits af met een tentoonstelling over de belangrijkste ontwerpen van de Brusselse art-nouveau-architect. Later dit jaar volgt een expo over de niet-gerealiseerde projecten van Victor Horta, onder meer in de stationsbuurt rond zijn Paleis voor Schone Kunsten.

Net nu het Hortamuseum – zijn voormalige woning en atelier – een nieuwe directeur zoekt, eert een twintigtal Brusselse instellingen de invloedrijke bouwmeester met expo’s, projecten en rondleidingen. Zoals het Stripmuseum, dat gehuisvest is in het voormalige textielwarenhuis Waucquez, dat Horta ontwierp in 1906.

Nu al kun je in het Jubelparkmuseum naar de reconstructie van de luxeboetiek van de broers Wolfers gaan kijken, ontworpen door Horta in 1912. Het complete interieur werd gerestaureerd en integraal opgesteld in een nieuwe zaal, gewijd aan de juweel- en zilversmeedkunst van het geslacht Wolfers.

Hortajaar, op diverse locaties in Brussel in 2018, www.horta-inside-out.brussels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content