‘Hoe zoeter, hoe liever’

© D. TELEMANS

Je moet het maar doen in een tijd dat gezond ontbijten door iedereen gepredikt wordt, een cornflakesbar openen met zoetigheden uit de hele wereld. Sara Lievers (39) en Maarten van Minnebruggen (36) deden het.

Het koppel dat al met de foodtruck Ons Lucy op events en bedrijfsfeesten staat, opende begin november Cereal Heaven in Antwerpen. Na vier jaar vanuit een caravan wafels op een stokje te verkopen, verlangden ze naar een vaste locatie. Tegelijkertijd wilden ze ook meer dan wafels verkopen. Het werden cornflakes. “We kregen geregeld de opmerking ‘je zal toch ook een gezond ontbijt op het menu zetten?'” zegt Sara Lievers. “En ja hoor. We hebben fruit, yoghurt en gezonde granen in ons assortiment. Maar wat kiest 90 procent van onze klanten? Het minder gezonde ontbijt. Hoe zotter, hoe liever, merken we.”

Het gamma granen en cornflakes is enorm groot. Dozen van over de hele wereld vullen de schappen. Het interieur ademt de sfeer van de jaren tachtig met een oude televisie, cassettes en bekende cornflakesfiguren op de muren. “We ontdekten het concept van een cornflakescafé in Portugal”, zegt haar man Maarten van Minnebruggen. “Het idee bleef bij ons hangen en we besloten op onderzoek te gaan. We ontdekten dat die ontbijtzaken al in heel Europa bestonden, behalve in België. Dat konden we niet laten schieten.”

De granen vinden ze via het internet. Ook kennissen die elders in Europa en Azië wonen, signaleren lekkernijen. “Het inkopen van buitenlandse cornflakes is best een uitdaging”, zegt Sara. “Het verloopt niet eenvoudig en is duur door de importtaksen en de transportkosten.” Toch wil Cereal Heaven zijn ontbijtporties betaalbaar houden. Een klein potje met bovenlaagjes en melk kost 5,90 euro, een middelgroot 6,90 euro. “We merken dat de meeste mensen de medium amper op krijgen, al doen ze zo graag hun best al het lekkers binnen te spelen.”

90 procent

van de klanten van Cereal Heaven kiest voor het minder gezonde ontbijt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content