Het belang van sereniteit

© ID

Onderneemster Ingrid Ceusters gaat graag op zoek naar al wat mooi is. De zakenvrouw kan genieten van de natuur, klassieke muziek en gastronomie met de vrienden.

Wat was uw beste investering ooit?

“De opvoeding van mijn kinderen. Het gaat niet alleen om materiële zaken maar ook de tijd die je investeert om hen al op vrij jonge leeftijd in contact te brengen met de kunstwereld, reizen en sociaal engagement. De wereld voor hen openzetten.”

Waar droomt u van?

“Ik vind sereniteit belangrijk. Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. Rust hebben. Dat wordt geïnspireerd door heel veel zaken, maar sereniteit is de resultante daarvan.”

Wat wordt onderschat?

“Het gebrek aan solidariteit. Dat gaat niet alleen over arm en rijk of noord en zuid. Het gaat ook over de verschillende generaties. Het individualisme wordt sterk gepromoot en zo krijg je heel snel onverschilligheid.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Mijn nummer één is genieten van de natuur. Ik werk graag in de tuin. Voorts ga ik graag op zoek naar al wat mooi is. Het moet al mijn zintuigen aanspreken. Kunstgalerijen bezoeken, ik hou van klassieke muziek en opera. En gastronomie met de vrienden.”

Uw favoriete muziek?

“Ik kan enorm genieten van Astor Piazzolla, maar ook van het Requiem van Mozart. Ik heb in Salzburg Ariodante van Händel gezien, een fantastische opera.”

De fout waaruit u het meeste leerde?

“Ik heb geleerd dat koppigheid soms tot halsstarrigheid leidt. Dat sluit compromissen uit, zo verlies je veel energie.”

Beste film?

“Alles wat Luchino Visconti heeft gemaakt, vind ik prachtig. Dood in Venetië bijvoorbeeld.”

Beste fictieboek?

Het storende levensverhaal van Professor J. K. Mortal van Mark Eyskens. Dat is een schitterend pamflet tegen de vervlakking in de maatschappij. Het gaf toen al, dertig jaar geleden, een beeld van hoe men met oudere mensen zou kunnen omgaan in een veranderende wereld.”

Beste wijn?

Château Lynch-Bages. Pauillac. Zowel wit als rood.

Ingrid Ceusters (65) is de CEO van de vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS.

Het belang van sereniteit
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content