Hele carrière bij Canon

WIE

Jacco Leurs (47)

WORDT

Managing director van Canon Belux.

WAS

“Na mijn studie bedrijfskunde in Groningen ging ik in 1996 onmiddellijk aan de slag bij Canon. Ik vervulde er verschillende rollen: van sales tot productmarketing en marketingcommunicatie. Voor ik naar het buitenland vertrok, was ik Europees marketingdirecteur voor consumer-imaging-producten en droeg ik de verantwoordelijkheid voor de hele Europese b2c-marketing. In een volgende fase werd ik countrydirector voor consumerbusiness in Frankrijk. Na bijna vijf jaar zette ik de stap naar Londen, waar de hoofdzetel ondertussen was. Daar startte ik een professionele businessunit in de consumer-imaging-groep op. Die structuur was nieuw, ik bouwde ze uit en rolde ze over heel Europa uit.”

WIL

“Mijn hele carrière heeft zich afgespeeld bij Canon. Eerst in Nederland, dan in Frankrijk en vervolgens in het Verenigd Koninkrijk. Maar ik wou terugkeren naar de lokale markt, waar je dichter bij de klant staat. De taken die ik in het verleden in het bedrijf heb vervuld, waren altijd b2c-georiënteerd. Als managing director schrijf je een b2b-verhaal. In die nieuwe hoedanigheid zal ik een bijzondere aandacht hebben voor de prestaties van het bedrijf. Ook de bedrijfscultuur boeit me als Nederlander in België. We mogen dan dezelfde taal spreken, toch zijn er een aantal culturele verschillen. De uitdaging bestaat erin me die cultuur eigen te maken.”

VRIJE TIJD

“Ik hou van actieve bezigheden zoals joggen en wandelen. Vroeger speelde ik rugby en ik kijk nog altijd graag naar die sport. Voorts hou ik van lekker koken, lekker eten, een goed glas wijn, maar ook cultuur – muziek en theater – kan me bekoren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content