Grote belofte

Hij wordt de toekomstige ster van de Belgische golfsport genoemd, klaar om zich bij het selecte gezelschap van Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry te voegen. Maar de jonge Adrien Dumont de Chassart, 17 jaar, houdt het hoofd koel. “Natuurlijk droom ik van een carrière in het profcircuit. Daarvoor train ik al jaren keihard. Maar ik besef ook: alles moet op zijn tijd komen. Nu staat mijn studie op de eerste plaats.”

Het neemt niet weg dat Dumont de Chassart zijn carrière al heeft uitgestippeld. Volgende zomer, als hij het middelbaar onderwijs achter de rug heeft, trekt hij naar de universiteit van Illinois om er zijn studie te combineren met golfen. Hij trekt naar dezelfde campus als Thomas Pieters en Thomas Detry destijds, om er te werken onder leiding van Mike Small, een van de beste Amerikaanse coaches. “In de Verenigde Staten is golf een nationale sport. De meeste topspelers hebben gestudeerd aan een universiteit waar ze ook konden golfen. Daar gebeurt het. Ik weet dat de lat hoog ligt, maar ik ben er klaar voor.”

De jonge Dumont de Chassart is in de Belgische golfwereld geen onbekende. In de jeugdreeksen grossiert hij al jaren in overwinningen. Hij werd opgeleid op de Golf de La Bruyère en is al drie jaar lid van de Royal Waterloo, waar hij een ideale infrastructuur vond om te trainen. Hij kan ook rekenen op de steun van de golffederatie en hij heeft een volledig team om zich heen: zijn vaste coach Jean-Christian Lasagne, twee physical trainers en een mental trainer. Zelf is hij zeer perfectionistisch ingesteld. Zo liet hij een puttingtapijt installeren in zijn slaapkamer. “Dit seizoen heb ik een grote stap gezet, ” zegt Adrien Dumont de Chassart. “Ik leg in alle onderdelen meer regelmaat in mijn spel.”

De jonge belofte heeft niet alleen natuurlijk talent, hij laat zich ook drijven door een grote passie voor het golfspel. Een doeltreffende combinatie: in september mocht hij deelnemen aan de Trophée Jacques Léglise, een toernooi met de beste spelers van Europa. Maar Dumont de Chassart wil nog hogerop, in het spoor van zijn grote idool, Tiger Woods. Wat hem niet belet met beide voeten op de grond te blijven staan.

Als hij straks zijn laatste examen heeft afgelegd, vertrekt Adrien Dumont de Chassart naar Florida. Daar zal hij onder meer deelnemen aan de Orange Bowl, het officieuze wereldkampioenschap voor junioren. Een ideale manier om al eens poolshoogte te nemen in de Verenigde Staten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content