Gaan voor groei

© GF

WIE

Philip Goris (48)

WORDT

CFO van Matexi

WAS

“Ik ben fiscalist en deed mijn eerste professionele stappen bij Arthur Andersen en Exxon Mobile. Vervolgens ging het richting Interbrew, op het moment van de beursgang van het bedrijf. Ik zou ik zestien jaar blijven. Ik kijk met plezier terug op die boeiende periode. Niet alleen vervulde ik er verschillende functies in tax, treasury & controlling, ik kreeg ook de kans in Rusland en Brazilië aan de slag te gaan. Zeker de Braziliaanse ervaring was ontzettend boeiend. Zo ondervond ik er dat een taal aanleren – Portugees kennen was een conditio sine qua non – geen teken van intelligentie is, maar vooral om discipline, training en durf draait (lacht).”

WIL

“In mijn loopbaan maakte ik altijd al de keuze voor bedrijven waar potentieel in zit; het is vandaag niet anders. Matexi heeft al een indrukwekkend groeitraject afgelegd, maar de mogelijkheden zijn nog lang niet uitgeput. De ambitie en de ondernemingszin zijn er voelbaar aanwezig. Het bedrijf is marktleider en wil de verantwoordelijkheid die daaruit voortvloeit ook opnemen in visie en maatschappelijke relevantie. Finance is echt een businesspartner voor de projecten. Zo’n project beslaat jaren, en kan staan of vallen met een goed financieel inzicht en beheer. Het financeteam moet dus heel dicht bij de projecten staan, de dossiers kénnen. Als CFO wil ik de groei van Matexi verder faciliteren, zowel nationaal als internationaal. Dat zal ook gepaard gaan met het streven naar visibiliteit.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Voetballen, wat ik nog steeds doe met vrienden uit het humaniora. Daarnaast fiets ik graag. Met vrienden trek ik er één keer per jaar op uit naar het buitenland voor een vijfdaagse fietstocht. Dat vergt wel wat voorbereiding (glimlacht).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content