Fijn en evenwichtig

© Daniel Geeraerts

In amper tien minuten rijden ben je vanaf de Brusselse ring op de Markt van Lennik, waar Sir Kwinten wacht. Het restaurant dient frisse, hedendaagse gastronomie op in een vlotte sfeer en tegen redelijke prijzen. Het restaurant valt daarom in de smaak bij jong en oud.

Sir Kwinten werd opgestart door de ouders van Yanick Dehandschutter. De zoon kreeg tien jaar geleden de leiding en ontpopte zich tot topsommelier: Eerste Sommelier van België Prosper Montagné 2012, Beste Sommelier van België 2013, Sommelier of the Year 2015. De wijnkaart brengt een persoonlijke selectie wereldwijnen van overwegend kleine huizen bijeen.

Het keukenteam staat onder leiding van Glenn Verhasselt, die een mooi parcours aflegde (Commme chez Soi, Il Sole di Ranco in Italië en Mo in Spanje) en in 2017 de titel van Eerste Chef van België Prosper Montagné won.

Er zijn menu’s met aangepaste wijnen en een twaalftal à-la-cartegerechten met een voorgestelde wijn per glas. Wij nipten van een karaktervolle, droge, biodynamisch gemaakte Pievalta Perlugo, vino spumante (10 euro) en knabbelden van welkomsthapjes, zoals een praline van paling en rode biet en vichyssoise met schuim van bintje en prei-olie. Er waren twee voorgerechten. Kort gebakken en carpaccio van rauwe langoustine werden vergezeld door koolrabi, crème van citrus, crème van groene kruiden en mosterdzaad (28 euro). Daarbij kwam een Riesling Domaine Ostertag 2016 (8 euro). Geschroeide sint-jakobsvruchten serveerde de chef met een gewelde botersaus met verjus van het eigen wijndomein, cannelloni met postelein en crème van aardpeer (22 euro). In het glas kwam een Domaine Désiré Petit, Cuvée Jules met frisse zuren, kruidigheid en aardse tonen (8,5 euro).

Het hoofdgerecht was een klassieke hazenrug Harlekijn, op de ruggengraat gebakken, opgediend met poivrade- en roomsaus, knolselder, savooikool, pommes dauphines en cantharel (70 euro voor twee). In het glas schitterde een Château de la Presle 2014, als krachtige rode Touraine met animale, aardse smaken (8,5 euro).

We sloten af met een nagerecht, gepresenteerd in de vorm van een druiventros en gemaakt uit bereidingen van chocolade en cassis (12 euro). Alles was met kennis bereid, was fijn en evenwichtig van smaak en begeleid door perfect afgestemde wijnen.

Sir Kwinten ****

Markt 9

1750 Lennik

Tel. 02/582.89.92

Tweegangenlunch 30 euro, driegangenmenu 46 euro, viergangenmenu 56 euro (wijnarrangement 32 euro), vijfgangenmenu 68 euro (wijnarrangement 38 euro)

Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten

Kader: hedendaags, zonder pretenties

Onthaal en bediening: vlot, met witte handschoen

Keuken: de pure smaken van geactualiseerde Belgische en Franse gerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content