Digitale netwerker

WIE

Bart Colson (50)

WORDT

COO Eurofiber

WAS

De Limburgse burgerlijk ingenieur Bart Colson wordt na dertien jaar bij Telenet, en daarvoor bij British Telecom (BT), door de netwerkspecialist Eurofiber in huis gehaald als COO.

“Bij BT deed ik ervaring op in de uitbouw van glasvezel- en transmissienetwerken. Dat maakt het makkelijker om de business van Eurofiber te begrijpen. Ook bij Telenet kreeg ik de kans vanuit het netwerk en de IT te werken. Daarnaast heb ik de service delivery en de klantendienst voor de b2b-afdeling van Telenet uitgebouwd, met het oog op een betere dienstverlening. Ook dat is een sleutelelement in de strategie van Eurofiber.”

WIL

“Eurofiber is een erg interessant bedrijf”, zegt Colson. “Het heeft een geweldig groeipotentieel, maar staat ook voor grote uitdagingen. Elk bedrijf heeft de mond vol van de digitalisering van de interne processen en de manier waarop ze de klanten bedienen. Daarnaast worden concepten als het internet der dingen en slimme steden meer en meer realiteit. Al die trends resulteren in een explosief groeiende vraag naar bandbreedte. Eurofiber heeft met zijn performante digitale infrastructuur zowel het netwerk als de competenties in huis om daar een antwoord op te bieden.”

“De grootste uitdaging is de schaalvergroting van de systemen, de processen en de organisatie”, zegt Colson. “De huidige manier van werken is historisch gegroeid en in bepaalde processen zie je nog sporen van overnames uit het verleden. Dat moeten we herbekijken. Daarnaast zien we ook een evolutie in de oplossingen die we onze klanten aanbieden. Naast de pure glasvezelverbindingen zien we steeds vaker dat de klanten ook diensten zoals internet vragen. Dat vraagt een aangepaste aanpak.”

WAT IN VRIJE TIJD

Lekker eten, sport.

KC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content