Cultuur opsnuiven in de stad

© KAREL DUERICNKX

Isabelle Vermeir, de topvrouw van vastgoed-bedrijf Century 21, trekt graag op citytrip naar boeiende steden, houdt van Victor Horta en leest graag Nicci French.

Wat had u nooit verwacht?

“Ik had nooit verwacht dat ik professioneel zou staan waar ik nu sta. Er zijn heel veel toevalligheden en mooie ontmoetingen geweest die geleid hebben tot iets onverwachts. Ik ontmoet heel graag en heel vaak mensen en op die manier kom je ook veel mogelijkheden tegen.”

Uit welke fout leerde u het meest?

“Ik heb weleens mensen vertrouwd die dat achteraf bekeken niet waard waren. Daar trek je lessen uit. Al zal mij dat niet beletten altijd sociaal te zijn en graag met mensen samen te werken. Dat is voor mij de basis van ondernemen.”

Wat wordt onderschat?

“Wat in deze wereld van technologie en sociale media onderschat wordt, is écht mensen ontmoeten. Communicatie zonder dat daar technologie aan te pas moet komen. Dat is nog altijd de basis van alles. Ik denk dat we daar meer en meer naar teruggaan. Het hoeft allemaal niet zo snel en niet zo technisch.”

Uw favoriete auteur?

“Ik lees graag fictie. De Nicci French-reeks vind ik heel ontspannend.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik ga graag op citytrip met het gezin. Er even tussenuit en de cultuur opsnuiven in een andere stad vind ik altijd leuk.”

Uw favoriete stad?

“Barcelona is een topper, dat blijft een bruisende stad. Ik hou ook van architectuur en geschiedenis erachter.”

De beste architect?

“Ik hou van de art-decostijl van Victor Horta. Elementen uit die periode komen nu ook terug.”

Beste film?

“Het bekroonde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van Martin McDonagh. Ik zie graag films met een sociaal karakter.”

Uw beste investering?

“Ik kom uit het onderwijs en heb mezelf bijgeschoold in communicatie, management en vastgoed. Voor mij was dat een complete nieuwe wereld. Ik denk sowieso dat je moet investeren in permanente vorming en dat je interesse moet hebben voor nieuwe dingen om bij te blijven en jezelf te ontwikkelen.”

Isabelle Vermeir (44) is de CEO van Century 21 Benelux, de grootste residentiële vastgoedspeler van ons land.

Cultuur opsnuiven in de stad
© BI
Cultuur opsnuiven in de stad
© Getty Images/iStockphoto
Cultuur opsnuiven in de stad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content