Comeback van een krijger

Ian Poulter "Ik moet bijna in de touwen hangen om mijn beste niveau te bereiken." © GET

Het lijkt wel het jaar van de comeback. Na Tiger Woods en Bubba Watson treedt ook Ian Poulter weer op de voorgrond. Begin 2017 nam de Engelsman een stevige duik in het internationale klassement omdat hij maar niet verlost raakte van een vervelende voetblessure. Op een bepaald moment stond hij zelfs niet meer in de top tweehonderd en mocht hij niet meer meespelen in de PGA Tour. Zozeer dat hij zelf een vraagteken achter zijn carrière zette. Maar nu lijkt Poulter helemaal terug. Vorige maand was hij de beste in de Open van Houston en verscheen zijn naam opnieuw in de top dertig van de wereld. Alsof hij op zijn 42ste aan een nieuwe carrière is begonnen.

Ian Poulter is een van de meest spectaculaire en charismatische spelers van de wereld. Veel waarnemers vragen zich dan ook af hoe het komt dat hij nog nooit een toernooi van de Grand Slam heeft kunnen winnen. In de Ryder Cup liet hij al grootse dingen zien, alsof hij zichzelf in dat toernooi telkens naar een hoger niveau weet te tillen. In 2012 speelde hij op de Medinah CC zelfs een beslissende rol in de overwinning van het Europese team. Poulter won toen zijn vier wedstrijden, drie enkel en een dubbel, en zorgde er zo voor dat het team van kapitein Jose-Maria Olazabal een achterstand kon ombuigen in een overwinning. Het concept van matchplay is hem dan ook op het lijf geschreven. Poulter is een krijger, een speler die verslingerd is op rechtstreekse duels. Zijn statistieken in de Ryder Cup zijn indrukwekkend: hij won twaalf van zijn vijftien wedstrijden. “Het zit in mijn bloed”, zegt hij. “Ik drijf op adrenaline, moet bijna in de touwen hangen om tot mijn beste niveau uit te groeien…”

Een paar maanden geleden leek het nog compleet uit de lucht gegrepen, maar nu is Ian Poulter opnieuw een kanshebber voor het Europese team dat het in september op de Parijse Golf National opneemt tegen de Amerikanen. Met zijn ruime ervaring zou Poulter een troef kunnen zijn voor kapitein Thomas Bjorn. Niet alleen op het terrein, maar ook achter de schermen. Poulter is iemand met veel teamspirit, en dat is aanstekelijk voor zijn ploegmaats.

Voorlopig zit Poulter nog niet bij de virtueel geselecteerden voor de Ryder Cup, maar hij heeft nog vijf maanden om in de hiërarchie te klimmen. Bovendien is niet uitgesloten dat Bjorn hem een wildcard geeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content