Cneut verkoopt

Carll Cneut heeft sinds 1996 zijn sporen verdiend als illustrator van kinderboeken. Vele worden ook gelezen en geapprecieerd door volwassenen. Cneut is een bekroonde tekenaar en zijn boeken zijn al 170 keer vertaald. Ook zijn tentoonstellingen scoren bij jong en oud. Geregeld kreeg de Gentenaar aanvragen om origineel werk te verkopen of tentoon te stellen in een galerie. Logisch, want hoewel zijn werk in opdracht is gemaakt, bevat het een enorm hoge artistieke kwaliteit, los van de tekst.

Patrick Declerck van WM Gallery in Antwerpen kon Cneut voor het eerst overtuigen een kooptentoonstelling te organiseren. Hij toont in wereldprimeur een 45-tal unieke werken, waarvan de Gentse illustrator tot nu geen afstand kon nemen. De meeste zijn gemaakt voor boeken, sommige hingen al op tentoonstellingen en nog andere zijn vrij werk dat nooit eerder te zien was.

Voor Cneut is het de start van een spannende nieuwe fase in zijn opmerkelijke carrière, die ooit startte in de reclamesector. Een risico misschien, maar voor iemand met zo’n talent en fanbase kan het nauwelijks misgaan.

Carll Cneut, Exuberances, van 17 maart tot 29 april (telkens van donderdag tot zondag van 13 tot 18 uur) bij WM Gallery, Wolstraat 45 in Antwerpen

Cneut verkoopt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content