Bankier voor menselijk contact

WIE

Stéphane Vermeire (46)

WORDT

Director private banking & wealth management BNP Paribas Fortis

WAS

De Solvay-handelsingenieur ging eerst aan de slag bij McKinsey waar hij mee de privatisering van de Nationale Maatschappij voor Krediet aan de Nijverheid begeleidde. Tussendoor volgde hij een MBA aan Kellogg in Chicago en ging daarna bij Belgacom aan de slag vooraleer hij betrokken was bij integratie van Generale Bank bij Fortis. Daarna volgde een passage bij Dexia waar hij de overname van Artesia mee hielp af te ronden. Vermeire werd vervolgens verantwoordelijk voor de internationale expansie van de bank. Tot de financiële crisis Dexia deed instorten. “Die periode heeft mij geholpen zeer nederig te zijn.” Vermeire kreeg de opdracht vanuit Parijs de internationale filialen van Dexia te sluiten. Tot hij in 2013 naar BNP Paris Fortis overstapte en zich via verschillende functies in private banking wist op te stuwen naar de directie van de poot vermogensbeheer.

WIL

Vermeire stuurt de 35 afdelingen van de poot private banking aan net als de drie ‘wealth houses’ die voorbestemd zijn voor klanten met een patrimonium van meer dan 5 miljoen euro. Er werken zo’n 1000 mensen onder hen. De privatebankingpoot telt zo’n 100.000 klanten en beheert 68 miljard euro. Net als in veel financiële instellingen volgt Vermeire de digitalisering van nabij op. Hij ziet het als zijn opdracht het menselijke contact niet uit het oog te verliezen. “Onze klanten kunnen op elk moment een expert bellen. Ik ben al een aantal weekends actief geweest om advies te geven en ik verzeker hen dat hun probleem tegen maandag is opgelost.” Weldra maakt Vermeire deel uit van het directiecomité van BNP Paribas Fortis.

WAT IN VRIJE TIJD

Fietsen, lopen – “de 20 kilometer van Brussel is een traditie”. Hij heeft de Kilimanjaro beklommen. “De fysieke inspanning was niet het lastigste. Dat was de kou.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content