Avontuurlijke fantasyfan

© D. TERMONIA

Voor Luc Van Mol is reizen een passie. Hij leest graag fantasy en vindt Forrest Gump en Lord of the Rings III geweldige films.

Wat was uw grootste avontuur?

“Dat was een reis naar West-Papoea met mijn gezin een paar jaar geleden. Het doel was een stam te vinden die nog nooit blanken had ontmoet. Dat was een expeditie met 35 dragers en uiteindelijk hebben we een nacht kunnen doorbrengen bij de Korowai.”

Uw beste beslissing?

“Ontslag nemen bij Capgemini en met ZEB beginnen. Ondernemen maakt me elke dag blij. Het kan ook pijn doen en lastig zijn, maar de balans is meer dan positief.”

Beste boek?

“Ik lees veel, maar enkel fantasy. Op mijn dertiende ben ik aan The Lord of the Rings begonnen en ik was door de microbe gebeten.”

Wat wordt onderschat?

“Dat Amazon een gevaar is voor de mensheid, dat meen ik echt. Jeff Bezos is de rijkste mens op aarde met een bedrijf dat al 21 jaar bestaat en nog nooit één dollar belastingen heeft betaald omdat ze nog nooit winst hebben gemaakt. En toch slaagt hij erin de rijkste man op aarde te worden met een vernietigend effect op de werkgelegenheid, het winkellandschap, het milieu, enzovoort.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Reizen is een passie. Ik beoefen ook heel veel sporten, maar niets heel fanatiek: lopen, fietsen, golfen, duiken en skiën.”

Hebt u een favoriete reisbestemming?

“Ik ga al twintig jaar elk jaar naar La Grave in de Franse Alpen om te skiën. Ik ga ook graag heliskiën in Canada. Mijn twee favoriete reisbestemmingen zijn Mahale in Tanzania en Kichaka in Ruaha in het midden van Tanzania.”

De fout waar u het meeste uit leerde?

“Toen ik begon als starter heb ik niet snel genoeg mensen aangetrokken die het veel beter wisten dan ik. Ik geef dat vaak mee aan starters: kijk niet op een paar duizend euro om talent aan te werven. Zo ga je sneller vooruit.”

Beste film?

“Ik heb er twee: Forrest Gump en The Lord of the Rings III.”

Beste bier?

“Ik drink graag zware bieren, mijn favoriet is een tripel van Bertinchamps uit Gembloux.”

Luc Van Mol (53) is de oprichter en de CEO van de kledingketen ZEB

Avontuurlijke fantasyfan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content