Alternatieve technieken bedenken

WIE

Bart Allaert (49)

WORDT

Technical & performance director bij Veolia

WAS

“Mijn loopbaan begon bij Montenay, waar ik in 1993 gestart ben als kwaliteitsverantwoordelijke. Uiteindelijk ging dat bedrijf op in Veolia. In een volgende fase was ik vijf jaar development manager voor de ontwikkeling en de uitvoering van contracten in de industrie. En tussen 2009 en 2017 was ik de chief commercial officer bij Bilfinger ROB, een mechanische contractor, vooral actief in de petrochemische industrie. Een gevolg daarvan is dat ik de voorbije jaren in contact kwam met de strenge procedures in de petrochemie. Die kennis wil ik nu bij Veolia aanspreken.”

WIL

“Ik heb deze stap genomen omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik aan het hoofd van de tak Techniek en Performantie. Het bedrijf zit in een boeiende transformatie. De energiediensten staan voor 80 procent van de omzet. Die diensten verder toespitsen op energie-efficiëntie en energiezekerheid is cruciaal. Ook de bedrijfstakken water en afvalverwerking moeten aan belang winnen. Daarbij zal een bijzondere aandacht gaan naar de principes van circulaire economie. Het hergebruik van water en de recyclage van plastic zijn daar voorbeelden van. Ik ben opgeleid als een ingenieur, waardoor ik een natuurlijke interesse voor techniek heb. Onze ploeg heeft een team van ingenieurs dat aan de lopende band alternatieve technieken bedenkt. Veolia wil zich blijven ontwikkelen in de industrie en daarvoor stel ik de contacten die ik de voorbije jaren heb uitgebouwd graag ter beschikking.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Tennis is een van mijn hobby’s. Daarnaast reis ik graag met mijn gezin. Ik ben gepassioneerd door andere culturen en gewoontes. We hebben een vrij grote tuin, de ideale plek om me tijdens het weekend uit te leven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content