Afterwork op de greens

GOLF Veel jonge golfers hebben de neiging na een poos af te haken. © IS

Het blijkt overduidelijk uit de statistieken: jonge volwassenen hebben het professioneel en sociaal zo druk dat er nauwelijks tijd overblijft voor een sport zoals golf. Temeer omdat golfen best wel tijdrovend is. Een wedstrijdje duurt gemiddeld vier uur. Neem daarbij de verplaatsing naar de club, een korte sessie op de practice en de niet te missen negentiende hole, en ze zijn een hele dag zoet. Niet toevallig is 60 procent van de aangesloten golfers in ons land ouder dan vijftig.

Daarom kwamen François Verheyen en Valentine Gevers in 2016 op de proppen met een nieuw concept, dat makkelijker te combineren valt met de agenda van de generatie van 25 tot 40 jaar: de Pep’ss Golf Cup. “Het toernooi wordt tijdens de week gespeeld, na de kantooruren, en over maar negen holes”, zegt François Verheyen. “Het is tegelijk een sportief, een vriendschappelijk en een ontspannend evenement.”

De editie 2018 begint op 9 mei en brengt twaalf teams van zes à acht spelers op de greens. In totaal zijn er zeven manches, zes op de Golf de 7 Fontaines en een op de Ravenstein. “We spelen om 19 uur in matchplay met een shotgun, om binnen onze timing te blijven. Om 21 uur trekken we met z’n allen naar het Club House voor een gezellige tapasavond met een deejay. Dan is er ook tijd om te netwerken.”

De formule slaat aan. De editie van vorig jaar was een succes. “Er kwamen meer dan tachtig spelers uit zes Brusselse clubs aan de afslag, in een zeer ontspannen sfeer”, vertelt organisator Verheyen. “Die afterworks voldoen dan ook aan een reële vraag. Door hun actieve leven hebben veel jonge golfers de neiging na een poos af te haken, en dan komen hun golfclubs niet meer uit de kast. Bij ons krijgen ze de kans opnieuw te golfen, een leuk moment door te brengen in een aangename omgeving en vrienden te ontmoeten. Dit jaar speelt de bekende hockeyer Tom Boon mee in een van de teams.”

De organisatoren hebben de ambitie het concept op termijn uit te breiden naar andere clubs en andere delen van het land. Zo trekt de Pep’ss Golf Cup vanaf 2019 mogelijk ook naar Antwerpen. “Samen met mijn collega Thibault De Saedeleer werk ik aan een ander project, een Executive Golf Cup , voor ondernemingen. Helemaal in de geest van afterwork, maar dan met een snuifje business-to-business.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content