360 GRADEN ZONDER MOEITE

© NODALVIEW

Nodalview ontwikkelde technologie om op een gebruiksvriendelijke manier 360 gradenrondleidingen te maken.

Een smartphone met de Nodalview-app, een kit met een speciale lens, een gemotoriseerde kop en een driepoot. Vervolgens neemt u acht 45 gradenfoto’s en het zaakje is rond. Het resultaat zijn panoramische foto’s over 360 graden met hoge resolutie die binnen de minuut beschikbaar zijn. De technologie van het bedrijf uit het Waals-Brabantse Genval verleidde al talrijke vastgoedmakelaars en bedrijven die boten verhuren. Die gebruiken de foto’s om virtuele rondleidingen te plaatsen op het internet. De rondleidingen kunnen aangevuld worden met een beschrijving, plannen in 2D of 3D, de locatie op Google Street View of een logo. De technologie speelt in op het toegenomen belang van beelden zowel voor communicatie als voor verkoop.

“Nodalview maakt gebruik van de krachtiger geworden camerasensor op smart- phones. Het resultaat heeft een hoge resolutie en een uitstekend zoomniveau”, zegt Thierry Buelens, business developer bij Nodalview. “De rotatie van de lens rond het nodale punt (het draaipunt bij het maken van panoramische foto’s, nvdr) voorkomt de courante montagefouten van gewone 360 gradencamera’s. Wij gebruiken ook de nieuwste technieken om de helderheid te verbeteren, tegenlicht te corrigeren en de woningen zo goed mogelijk weer te geven.” De panoramafoto’s zijn onmiddellijk beschikbaar op het internet.

De nv richt zich vooral tot grote vastgoedbedrijven zoals Century 21 en Trevi, die al gebruikmaken van de applicatie. Na de opstart in België goed een jaar geleden, trok het bedrijf al snel de grens over naar Frankrijk en Zwitserland. “En we zijn net met de verkoop begonnen in de Verenigde Staten, een markt die zeker openstaat voor het product”, zegt Thierry Buelens.

ANNE-SOPHIE CHEVALIER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content