Lufthansa schrapt meer dan 670 vluchten wegens staking

21/03/13 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Bron: Trends

(Belga) Bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn vanochtend meer dan 670 vluchten geannuleerd als gevolg van een stakingsactie bij het grondpersoneel. De actie zorgt ook voor hinder op Brussels Airport. Daar werden een tiental vertrekkende vluchten en een negental aankomende Lufthansavluchten uit Frankfurt, München en Hamburg afgelast.

De actie was aangekondigd. Het zwaarst getroffen zijn de luchthavens van Frankfurt en München, twee belangrijke 'hubs' of knooppunten voor Lufthansa. Maar ook in Berlijn, Hamburg, Düsseldorf en Keulen is de actie voelbaar. De staking is een initiatief van de vakbond Verdi. Die wil de druk in de loononderhandelingen, die morgen plaatsvinden, opvoeren. Verdi vraagt voor de 33.000 personeelsleden van Lufthansa een opslag van 5,2 procent en een werkzekerheidsgarantie. Lufthansa koos ervoor om bijna alle binnenlandse vluchten te schrappen. Ook heel wat Europese verbindingen zijn tussen 5 uur en 12 uur geannuleerd. De voorkeur is gegeven aan het langeafstandsverkeer. (VDH)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info