Ondernemers rekenen op hun Private Banker

03/09/15 om 07:00 - Bijgewerkt op 02/09/15 om 17:37

Bron: Trends

Steeds meer ondernemers doen een beroep op een Private Banker. Ze hebben het te druk om hun financiële zaken zelf op te volgen en beschikken niet altijd over de nodige kennis. Bovendien weet een goede Private Banker wat ondernemers bezighoudt, hoe hij hun vermogen het best kan beheren en hun financiële toekomst kan veiligstellen. In nauw overleg met de ondernemer en zijn Business Banker en met juristen en fiscalisten.

Ondernemers rekenen op hun Private Banker

© Getty Images/Caiaimage

De Private Bankers van Belfius zijn ervaren professionals, net zoals hun klanten, de ondernemers. Filip De Nil, Head of Marketing Private Banking & Investments: "Al onze Private Bankers zijn gecertificeerd na een intensieve lessencyclus over uiteenlopende thema's. We doen daarvoor een beroep op interne en externe docenten, waaronder advocaten, fiscaal adviseurs en andere specialisten."

Filip De Nil, Head of Marketing Belfius Private Banking & Investments.

Filip De Nil, Head of Marketing Belfius Private Banking & Investments. © Jerry De Brie

"Elk kwartaal krijgen de Private Bankers bovendien een update over uiteenlopende macro-economische, financiële en juridisch-fiscale onderwerpen. Zo zijn ze optimaal gevormd om ondernemers professioneel te begeleiden bij het beheer en de planning van hun vermogen. Net zoals bij de financiële planning van voldoende inkomsten na pensionering of na de overdracht van de onderneming."

Onafhankelijk vermogensbeheer

Voor het beheer van de beleggingsportefeuilles werkt Belfius exclusief samen met een onafhankelijke partner, Candriam, een Europees dochterbedrijf van de Amerikaanse levensverzekeraar New York Life. Die geniet bij alle ratingbureaus de hoogst mogelijke financiële rating en heeft met Candriam de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder in België.

Koen Maes, Head of Asset Allocation bij Candriam.

Koen Maes, Head of Asset Allocation bij Candriam. © Jerry De Brie

"We bepalen onze adviezen en beslissingen op basis van drie complementaire analyses, met heel wat aandacht voor risicobeheersing", zegt Koen Maes, Head of Asset Allocation bij Candriam. "Er is de fundamentele analyse die kijkt naar de macro-economische cijfers en de evolutie van de bedrijfswinsten. De kwantitatieve analyse geeft op basis van een model aan welke activaklassen en regio's het interessantst zijn. En ten slotte onderzoekt de technische analyse waar op de markten het beste momentum en de duidelijkste trend te vinden is."

Ondernemers die (een deel van) hun vermogen zelf willen beleggen, kunnen met Belfius Direct Private rekenen op telefonisch advies en orderuitvoering door Private Traders.

Financiële planning en vermogensplanning

Behalve het beheer van de beleggingsportefeuille is de handhaving van voldoende inkomsten belangrijk. Ook als (een van) de kinderen het bedrijf verderzet(ten). Ondernemers onderschatten weleens de impact van het bedrijf op hun persoonlijke cashflow en dus ook het risico dat ze nadien nog bij de kinderen moeten aankloppen voor centen. Dankzij een zorgvuldige financiële planning tijdens de actieve loopbaan, kunnen ondernemers later - ook op pensioen - ongestoord van hun privévermogen genieten.

Delen

Onze Private Bankers zijn optimaal gevormd om ondernemers professioneel te begeleiden bij het beheer en de planning van hun vermogen.

Vragen van ondernemers

Zowel over beleggen als over financiële planning en vermogensplanning stellen ondernemers zich typische vragen:

· Hoe ver sta ik nu en in de toekomst op financieel vlak?

· Hoe kan ik het best bedrijfswinst omzetten in privévermogen?

· Hoe moet ik mijn portefeuille beheren in periodes van lage rente?

· Wat gebeurt er met mijn (ons) vermogen als ik overlijd?

· Hoe stel ik een familiaal charter op in verband met de opvolging in het bedrijf?

· Kies ik voor rendement of voor veiligheid in mijn beleggingen?

· Investeer ik privé of met een vennootschap in vastgoed?

Bereikbaar, beschikbaar en betrokken

Belfius is de enige grootbank in België waar de 251 Private Bankers in de buurt van de ondernemers wonen en werken. Ze zijn samen met de Business Bankers hun centrale aanspreekpunt in een van de 700 Belfius-kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, of bij de klanten thuis. Voor vragen over hun beleggingsportefeuille of over successierechten, of bij het verlies van een betaalkaart bijvoorbeeld.

Christine Thysebaerdt, Private Banker bij Belfius sinds 2008.

Christine Thysebaerdt, Private Banker bij Belfius sinds 2008.

Christine Thysebaerdt, sinds 2008 Private Banker bij Belfius en actief in de regio ten noorden van Gent, getuigt: "Omdat ondernemen complex is geworden, kijk ik als een soort sparringpartner over de schouder van de ondernemer mee. Daarbij werk ik nauw samen met onze lokale Businessspecialist. Ik merk dat ondernemers hun bedrijf sneller verkopen dan vroeger, omdat ze meer van het leven willen genieten. Ook die trajecten begeleid ik op fiscaal en juridisch vlak, samen met deskundigen uit onze hoofdzetel. Ik waak er bovendien over dat de ondernemer zijn persoonlijke financiële toestand niet uit het oog verliest. De jaren vliegen voorbij en het is belangrijk om tijdig aan financiële planning te doen, voor later bij het pensioen."

Private Banking en Private Wealth Management

Belfius Private Banking heeft in België nagenoeg 190 jaar ervaring en beheert 32 miljard euro voor meer dan 60.000 klanten. Daarmee behoort Belfius tot de top drie in ons land en biedt het een brede waaier van diensten aan voor vermogens vanaf 500.000 euro. Voor klanten die een bijzondere vorm van discretie en vertrouwelijkheid wensen, is er de dienstverlening Private Wealth Management in een van de regionale zetels of in het hoofdkantoor in Brussel.

Volg je financiële zaken op via je Belfius Direct Tablet-app.

· Globaal overzicht van je beleggingen, met hun evolutie en min- of meerwaarde;

· Totale waarde van je portefeuille en de onderverdeling per soort financieel product;

· Volg je beheersmandaat op (voor klanten in Private Banking);

· Raadpleeg je pensioenspaarrekening en voer er stortingen op uit.

Lees meer over:

Onze partners