Passieve beleggingsfondsen zijn aan opmars bezig

Passieve beleggingsfondsen zijn aan opmars bezig

Morningstar - Als de Verenigde Staten - zoals vaker - het voorland zijn van beleggingstrends in Europa, dan zullen Europese beleggers de komende jaren steeds meer in passief beheerde beleggingsfondsen zoals ETF's, ook wel trackers genaamd, en indexfondsen gaan beleggen.

Starmanager: zegen én vloek voor beleggingsfonds

Starmanager: zegen én vloek voor beleggingsfonds

Morningstar - Het recente vertrek van een aantal topmanagers bij beleggingsfondsen en de reactie hierop van beleggers legt een interessant fenomeen bloot: de impact die een topfondsbeheerder kan hebben. Paniek is in zo'n geval een slechte raadgever voor beleggers.

Waar staan de Candriam beleggingsfondsen vandaag

Morningstar - Drie jaar na het faillissement van Dexia staan de beleggingsfondsen van Candriam (ex-Dexia Asset Management) nog altijd 'Under Review'. Binnenkort komt daar verandering in, schrijft San Lie.

3 verkeerde redenen om uit een beleggingsfonds te stappen

3 verkeerde redenen om uit een beleggingsfonds te stappen

Morningstar - Tegenvallend rendement is vaak de aanleiding om een beleggingsfonds van de hand toen. Alleen focussen op rendement is echter niet verstandig. En kijk ook niet naar de korte termijn.

Het (on)gemak van gemengde fondsen

Gemengde fondsen die beleggen in zowel aandelen als obligaties worden almaar populairder, maar zijn niet zo eenvoudig als ze lijken.

Knuffel niet met de index

Morningstar - Dat driekwart van de actief beheerde beleggingsfondsen de index niet weet te verslaan is geen nieuws. Toch zitten veel beleggers nog in dit soort fondsen en zijn daarmee een dief van eigen portemonnee. Hoe u weet of uw beleggingsfonds een indexknuffelaar is.

Kijk verder dan de sterren van een beleggingsfonds

Morningstar - Het maakt nogal uit of u op 1 januari 2008 was ingestapt in Lombard Odier Funds - Emerging Equity Risk Parity, in Templeton Emerging Markets of in Aberdeen Global - Emerging Markets Equity Fund.