Xior Student Housing breidt uit in Maastricht

24/05/16 om 16:55 - Bijgewerkt om 16:54

Xior Student Housing zet zijn expansie in Nederland voort. Het verwerft een studentenpand in Maastricht met 143 units.

Xior Student Housing breidt uit in Maastricht

© .

Voor Xior, een BE-REIT gespecialiseerd in studentenhuisvesting, is het al de derde Nederlandse acquititie dit jaar. In apri kocht Xior een studencentcomplex in Den Haag en een in Delft. In Maastricht is Xior niet aan zijn proefstuk toe; het heef er al twee panden. In een persbericht stelt Xior dat het met de nieuwe aankoop tegemoet komt aan de vraag naar bijkomende kwaliteitsvolle studentenhuisvesting in Nederland.

Het nieuwe complex in Maastricht draagt de naam Carré en is gelegen in het centrum van de studentenstad. Het omvat 143 studentenunits en een gelijkvloerse retailruimte. De transactie heeft een investeringswaarde van ongeveer 23,16 miljoen euro en zal een verwachte totale jaarlijkse huur genereren van circa. 1,51 miljoen euro. Xior neemt het pand over van het eveneens Belgische I LOVE STUDENTENLIFE.NL, een samenwerking tussen L.I.F.E. (Serge Hannecart) en de Gijbels Group.

De vastgoedportefeuille van Xior heeft een waarde van ongeveer 206 miljoen euro. Het grootste deel van de panden ligt in België.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners