Woningprijzen stabiel in eurozone

© istock

De prijzen voor woningen in de eurozone zijn in het tweede kwartaal van dit jaar gelijk gebleven in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.

Terwijl de woningprijzen in de eurozone in het tweede kwartaal op jaarbasis gelijk zijn gebleven, stegen ze in de volledige Europese Unie met 1,7 procent.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2014 stegen de prijzen in de eurozone met 0,9 procent, en met 1,4 procent in de Europese Unie (EU).

Er blijven wel grote verschillen tussen de lidstaten onderling. Zo namen de prijzen op jaarbasis het meest toe in Estland (+ 14,5%), Ierland (+ 12,5%) en het Verenigd Koninkrijk (+ 10,2%).

De opmerkelijkste dalingen werden genoteerd in Slovenië (-9,8%), Italië (-4,8%) en Roemenië (-3,8%).

Op kwartaalbasis namen de prijzen het meest toe in Ierland (+ 6,8%), Litouwen (+ 4,1%), Denemarken en het Verenigd Koninkrijk (beide + 3,9%), terwijl dalingen werden opgetekend in Slovenië (-2,6%), Roemenië (-1,3%) en Italië (-0,5%).

Voor ons land noteert Eurostat in het tweede kwartaal van dit jaar een toename van de prijzen met 0,8% op kwartaalbasis, en een terugval met 0,8% op jaarbasis.

(BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content