Woningprijzen nergens zoveel gestegen als in België

30/05/13 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Bron: Trends

De woningprijzen stijgen nergens in de westerse wereld zo snel als in België, blijkt uit een studie van de Oeso. Economen vermoeden dat er een prijsverlaging op komst is.

Woningprijzen nergens zoveel gestegen als in België

© belga

De woningprijzen stijgen nergens in de westerse wereld zo snel als in België. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Oeso, waarover de Coreliokranten donderdag berichten. België is voor de allereerste keer koploper in dit klassement. Economen vermoeden dat er een prijsverlaging op komst is.

België staat in de nieuwe studie van de Oeso op eenzame hoogte. "Ons land is een van de enige waar de woningprijzen nauwelijks gedaald zijn", aldus Edwin De Boeck, econoom bij KBC.

Daarnaast is in België de verhouding tussen de verwachte huuropbrengst van een woning en de aankoopprijs bij de slechtste van de westerse landen. "Investeringen in woningen gaan de komende jaren niet veel meer opbrengen", zegt De Boeck.

De Boeck verwacht dat de langverwachte prijsdaling er nu echt wel aankomt, maar zegt dat het niet tot een crash zal komen. "Er spelen nog andere factoren. De Belgische huiseigenaars zitten bijvoorbeeld niet zo hard in de schulden als huiseigenaars in andere landen." (Belga/MI)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners