Winkelas tussen Antwerpse binnenstad en MAS door goedkopere huurprijzen

01/08/11 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Bron: Trends

Bijna de helft van de eigenaars van leegstaande panden in de Antwerpse Lange Lange Koepoortstraat, Korte Koepoortstraat en Klapdorp is mee ingestapt in een initiatief van vastgoedkantoor Walls & Heart om de straten als nieuwe winkelas te promoten voor creatieve starters.

Winkelas tussen Antwerpse binnenstad en MAS door goedkopere huurprijzen

© belga

De eigenaars bieden daarbij de handelspanden het eerste jaar aan tegen de helft van de huurprijs. Ook Unizo Antwerpen, het Flanders Fashion Institute en de stad Antwerpen steunen het project.

"Er staan iets meer dan 20 panden leeg in die straten en 10 eigenaars en winkelpanden doen al mee", zegt initiatiefnemer Yves Heylen van het Antwerpse vastgoedkantoor. "We hopen hen allemaal te kunnen bereiken en overtuigen."

Heylen wijst erop dat het een dubbelsnijdend zwaard is: de leegstand wordt opgelost en de buurt krijgt een upgrade door bijvoorbeeld nachtwinkels te weigeren, en tegelijk krijgen jonge ondernemers door de haalbare huurprijzen wat ademruimte. Volgens hem is er nu vooral aandacht voor handelspanden in de binnnenstad, terwijl de as binnenstad-MAS waarlangs de drie straten liggen veel potentieel heeft.

"We mikken op een creatief publiek", zegt Heylen nog. "Jonge modeontwerpers, fotografen, goudsmeden... En er is duidelijk interesse, want twee van de winkelpanden zijn al verhuurd en we zijn pas gestart met deze actie."

De aangeboden winkels hebben een oppervlakte die varieert tussen 20 en 150 m2, waarbij de huurprijzen voor het eerste jaar tussen 150 en 450 euro per maand liggen.

(belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners