Waalse overheid helpt bij bouw Franstalige scholen in Brussel

07/06/11 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:46

Bron: Trends

De Waalse overheid gaat de bouw en renovatie van scholen in Wallonië en Brussel mee helpen financieren. Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft daarvoor maandag het licht op groen gezet.

Waalse overheid helpt bij bouw Franstalige scholen in Brussel

© belga

Eerder besliste ook het Brussels gewest om extra scholen te bouwen. Net als Vlaanderen kampt het Franstalig landsgedeelte met een tekort aan goede schoolinfrastructuur. De Franse Gemeeschap was eerst van plan om samen met de privésector een bouwprogramma op poten te zetten. Maar die publiek-private samenwerking (PPS) gaat niet door.

Om de hoogste nood aan nieuwe schoolinfrastruur te lenigen, werkte de regering van de Franse Gemeenschap een nieuw plan uit. Een budget van 400 miljoen euro moet de werken in 49 scholen bekostigen en zorgen voor ruim tienduizend nieuwe plaatsen tegen 2017. Ruim 5.600 van die plaatsen komen in Brussel.

Het nieuwe financieringsmechanisme laat een Waalse pararegionale instelling, het Centre régional d'aide aux communes (CRAC), toe om scholenbouwprojecten, ook in Brussel, mee te financieren. Minister Jean-Marc Nollet (Ecolo), bevoegd voor de bouw van Franstalige scholen, zegt dat een gelijkaardig procédé al bestaat voor sportinfrastructuur.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners