VT-Invest bouwt appartementsblok met gemeenschappelijk zeezicht

© VT Invest
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

De commercialisering van de appartementsblok The One in Blankenberge, een project van het Aalterse ontwikkelingsbedrijf VT-Invest Group, draait op kruissnelheid.

Het project is vrij uniek, omdat op de negende verdieping een community box met zicht op zee wordt ingericht, die eigendom is van de vereniging van eigenaars. “Alle eigenaars kunnen de ruimte gebruiken voor een feestje met familie of vrienden”, zegt zaakvoerder Dirk Van Tornhaut. “Een appartement aan zee krijgt zo een extra luxe-element.”

Op de site op kunnen eigenaars of huurders de box huren. De kostprijs bedraagt 80 euro voor de schoonmaak en de ruimte wordt nadien gecontroleerd op schade. De box is 75 vierkante meter groot, met een terras van liefst 39 vierkante meter, een keuken en een bar.

The One telt 90 appartementen, waarvan 89 voor privégebruik. Er zijn appartementen van 75 vierkante meter beschikbaar voor 215.000 euro (exclusief kosten). Ze hebben een zee-, polder- of duinenzicht. VT-Invest Group bouwde sinds de jaren tachtig al een stevige reputatie op in Knokke. De totale verkoopwaarde bedraagt 39 miljoen euro.

Van Tornhaut gaf uitleg over het project op de Mapic-winkelvastgoedbeurs in Cannes. Wat doet een woningontwikkelaar op een retailbeurs, die hij overigens al voor de vijftiende keer bezoekt? “Hier ontmoeten we contacten die we op onze thuisbasis nooit zien”, verduidelijkt de zaakvoerder, die startte als aannemer met vooral projecten in Oost- en West-Vlaanderen. “Dat helpt ons verder voor de residentiële ontwikkeling.” De geconsolideerde omzet van de groep bedraagt 116 miljoen euro, met een operationele cashflow van 13 miljoen.

VT-Invest Group start ook de commercialisering van het project Oeverpark in Lokeren aan het station van Lokeren. Het gaat om vier appartementsblokken van 114 wooneenheden en 11 woonhuizen. Het terrein bevat ook de beschermde Villa Geurts. De totale verkoopwaarde is 40 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content