Vlaanderen telt 756.000 euro neer voor restauratie Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge

16/08/10 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

Bron: Trends

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor onroerend erfgoed, kent een premie toe van 756.000 euro voor de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge. Dat meldt de minister in een persbericht.

Vlaanderen telt 756.000 euro neer voor restauratie Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge

© belga

Na de volledige restauratie van het exterieur van de kerk is nu het
interieur aan de beurt. Eerst komen de algemene werken aan bod, zoals het plaatsen van een verwarmingssysteem, restauratie van de vloeren, het behandelen van de muren tegen opstijgend vocht en een vernieuwing van de elektriciteit.

In een tweede fase zullen het koor en de kooromgang met zijkapellen, dwarsbeuk en oude sacristie gerestaureerd worden. Na de ruwbouw- en pleisterwerken zullen de muurschilderingen van de wanden en gewelven, alsook de vaste houten, stenen en metalen inrichting aangepakt worden.

De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge gaat staat bekend om haar bakstenen toren van 122 meter hoog. De kerk is daarmee het hoogste gebouw in Brugge en het op één na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. De kerk bezit een rijke kunstcollectie. Het meest bekende is allicht de wereldberoemde "Madonna met Kind" van Michelangelo.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners