Vlaamse regering keurt bouwvergunning Uplace Machelen goed

Uplace © .

De Vlaamse regering heeft vrijdag de bouwvergunning afgeleverd voor Uplace in Machelen. Daarmee neemt het grootschalige reconversieproject nabij de oude Renault-fabrieken een belangrijke horde.

“Het is nu enkel nog wachten op de aflevering van de milieuvergunning door de vlaamse overheid begin volgend jaar”, zegt Lorin Parys, Chief Operating Officer van projectontwikkelaar Uplace.

Uplace wil aan de Woluwelaan in Machelen een grootschalig project ontwikkelen met belevingswinkels, recreatieve ruimte, kantoren en een hotel. Het project moet enkele duizenden jobs opleveren in de regio.

“Met de aflevering van de bouwvergunning wordt een bijzonder belangrijke stap gezet in de realisatie van het reconversieproject”, aldus Lorin Parys. Vorig jaar kreeg Uplace ook al van het gemeentebestuur van Machelen een sociaaleconomische vergunning voor het project.

Wat de milieuvergunning betreft, is het wel nog wachten op een beslissing van de Vlaamse overheid. Die moet zich in beroep uitspreken over de vergunning. Onlangs besliste de provincie Vlaams-Brabant de milieuvergunning aan Uplace te weigeren.

De projectontwikkelaar ging in beroep tegen die beslissing. Uplace verwacht dat ze gelijk krijgt van bevoegd minister Joke Schauvliege en rekent erop dat het begin 2012 de nodige milieuvergunning krijgt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content