Vertrouwen aannemers bouwsector daalt

08/08/11 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Bron: Trends

Het vertrouwen van de aannemers uit de bouwsector is in juli verder achteruitgegaan, ondanks een toename van de activiteit en bouwvergunningen. Dat blijkt uit de bouwbarometer, die Confederatie Bouw maandag publiceerde.

Vertrouwen aannemers bouwsector daalt

© belga

Volgens de bouwbarometer werpen het aantal faillissementen momenteel een schaduw over de bouwsector. Zo moesten van april tot en met juni 439 bouwbedrijven de boeken sluiten. Dat is een toename met 10 procent in vergelijking met het eerste kwartaal 2011.

Positief is dat het orderboekje van de aannemers tijdens het tweede kwartaal voor 5,5 maanden gevuld is, iets langer dan tijdens het jaarbegin.

Ook de recentste gegevens over de bouwvergunningen en de bouwactiviteit blijven positief, aldus de Confederatie Bouw. Tijdens het eerste kwartaal lag het aantal vergunningen voor nieuwe woningen ruim 16 procent hoger dan de drie maanden ervoor, het aantal vergunningen voor de renovatie van woningen steeg met 10 procent. De bouwactiviteit lag 1,6 procent hoger. "In vergelijking met het eerste kwartaal van 2010, toen het zeer slecht weer was, steeg de bouwactiviteit met 8,7 procent", luidt het nog.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners