"Verlaagd btw-tarief voor renovatie woningen in gevaar"

10/08/10 om 12:15 - Bijgewerkt om 12:15

Bron: Trends

Het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor de renovatie van woningen van 5 tot 15 jaar oud dooft eind 2010 uit. Aangezien het vormen van een nieuwe regering in ons land uitblijft, is het allesbehalve zeker dat de maatregel wordt voortgezet. Dat meldt de Franstalige krant Le Soir dinsdag.

"Verlaagd btw-tarief voor renovatie woningen in gevaar"

© belga

Niet alleen het uitblijven van een nieuwe regering bedreigt de toekomst van de fiscale gunstregeling, mogelijk geven begrotingsproblemen de maatregel zelfs de doodsteek.

Het fiscale voordeel bestaat sinds 2000 voor woningen van vijf tot
vijftien jaar oud, en dooft eind dit jaar uit. In principe kan de maatregel verlengd worden, maar daarvoor is een regering met volwaardige bevoegdheden nodig. Mogelijk sneuvelt de maatregel echter tijdens de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering. "Het wordt bijzonder moeilijk om dit fiscale regime te handhaven want we moeten 25 miljard euro recupereren in vijf jaar tijd", verklaart een bron die vertrouwd is met het dossier aan Le Soir.

Confederatie Bouw blijft intussen pleiten voor het behoud van de maatregel. Die zou een positieve impact hebben op de overheidsinkomsten, omdat er minder in het zwart wordt gewerkt.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners