Vastgoedmarkt aan kust herstelt minder snel dan in binnenland

02/08/11 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Bron: Trends

De vastgoedsector aan de kust heeft in het eerste halfjaar minder activiteit gekend dan elders in het land. Dat blijkt uit de zogenaamde kustbarometer van notarissen.

Vastgoedmarkt aan kust herstelt minder snel dan in binnenland

© belga

De vastgoedactiviteit aan de kust wordt in de eerste plaats gekenmerkt door de verkoop van appartementen.Voor de volledige Belgische kustzone stemt de appartementenverkoop overeen met 60 procent van het totale aantal transacties.

De notarissen hebben berekend dat de vastgoedactiviteit aan de kust herstelt in vergelijking met 2009, maar afwijkt van de nationale tendens.

Vooral in De Panne en Nieuwpoort kende de markt de afgelopen maanden een gunstige evolutie. In beide gemeenten bleef de index boven de 100. Zeebrugge valt terug met -31 procent. Oostende, Knokke-Heist en Koksijde blijven met respectievelijk 23, 13 en 10 procent de gemeenten met de meeste transacties van appartementen.

Wat de prijzen betreft, blijft Knokke de koploper met een gemiddelde prijs van 550.277 euro voor een flat en 460.135 euro voor een woning. Ook Heist-aan-Zee, Zeebrugge, Koksijde en Nieuwpoort laten prijzen zien die hoger liggen dan in de andere gemeenten.

Gemiddeld - Knokke-Heist niet meegerekend - betaal je voor een appartement aan de kust 212.911 euro, en 208.309 euro voor een woning.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners