Vastgoedconsultant mag terrein Opel Antwerpen verkopen

19/08/10 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Bron: Trends

Het moederbedrijf General Motors heeft CB Richard Ellis opdracht gegeven kopers te zoeken voor het Opel-terrein in Antwerpen.

Vastgoedconsultant mag terrein Opel Antwerpen verkopen

© belga

Als prioriteit geldt nog steeds de zoektocht van een overnemer voor de activiteiten van Opel in Antwerpen. "Maar omdat de deadline voor die zoektocht - die loopt tot eind september 2010 - nadert, begint men met de voorbereidingen van de verkoop van de site", luidt het bij CB Richard Ellis.

Er zouden overigens onderhandelingen lopen met een overnemer van de activiteiten. De zoektocht naar een koper van de terreinen zou dus "een worst case scenario" zijn.

De site van GM midden in de Antwerpse haven is goed voor 950.000 m2. Het is de bedoeling contact te leggen met ontwikkelaars, investeerders en internationale bedrijven die de locatie als toegevoegde waarde zien binnen hun industriële of logistieke activiteiten. De prijs zou tussen de 75 à 100 miljoen euro kunnen liggen.

De bekendmaking van de plannen van de vastgoedconsultant hebben geleid tot verbazing, onder meer bij de vakbonden van Opel Antwerpen. In een reactie op die verbazing verklaarde Tine Vandendriessche van het Havenbedrijf aan het persagentschap Belga, dat het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen over een voorkooprecht voor de terreinen van Opel Antwerpen beschikt, maar dat het eerst de zoektocht naar een overnemer alle kansen wil geven.

Het Havenbedrijf beschikt over een optie tot aankoop, die werd bedongen bij de verkoop van de terreinen in 1965, waarmee de terreinen kunnen worden teruggekocht van General Motors. De haven heeft ook een voorkooprecht - vanuit het Havendecreet - waarop ze al meermaals beroep heeft gedaan om gronden aan te kopen die in privéhanden waren.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners