Van den Bossche wil vaart zetten achter huursubsidies

23/11/11 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Bron: Trends

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) heeft er bij haar administratie op aangedrongen dat het systeem voor de uitbetaling van huursubsidies tegen 1 april volledig op poten moet staan.

Van den Bossche wil vaart zetten achter huursubsidies

© belga

De minister deed dat nadat ze van de administratie bericht kreeg dat dit vermoedelijk niet voor 1 juli zou lukken, verduidelijkt haar woordvoerder.

"Het invoeren van huursubsidies voor mensen die reeds vijf jaar op de wachtlijst staan voor een sociale woning, wordt reeds vijf jaar aangekondigd als antwoord op de lange wachtlijsten in de sociale huisvesting", hekelt Groen!-parlementslid Mieke Vogels. Ze snapt niet dat de administratie intussen nog steeds niet klaar is, terwijl "steeds meer mensen uit hun huis worden gezet omdat ze hun huur niet meer kunnen betalen".

Bij Van den Bossche benadrukt men dat de budgetten voor de huursubsidies in elk geval klaarliggen. De minister wil echter meteen starten met de daarvoor ontwikkelde software, zodat de administratie perfect weet "wie op welke dag vijf jaar op de wachtlijst staat en op hoeveel premie hij of zij recht heeft".

Het ontwikkelen van de software is echter niet altijd even makkelijk, beseft men op het kabinet-Van den Bossche. Daarom is nu bij de administratie aangedrongen om er alles aan te doen om toch zeker startklaar te zijn tegen 1 april. (Belga/BO)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners