Uplace krijgt geen vergunning

15/09/11 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Bron: Trends

De provincie Vlaams-Brabant weigert een milieuvergunning te geven voor het winkelcomplex van Uplace. Dat is een streep door de rekening van de projectontwikkelaar in Machelen.

Uplace krijgt geen vergunning

© Belga

Op een terrein van ongeveer 11 hectare naast het viaduct van Vilvoorde wil Uplace een grootschalig gemengd project realiseren, met vooral winkels en kantoren. In de woorden van Uplace wordt het een "one-stop belevenisplaats die in het teken staat van creëren, ontdekken, ervaren, amuseren, ontspannen en genieten".

Maar nu de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant unaniem de milieuvergunning heeft geweigerd, is de kans groot dat Uplace zijn ambitieuze plannen mag opbergen. Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant argumenteert dat het complex een onoverkomelijke verkeersoverlast zou veroorzaken voor het oververzadigde wegennet in de regio. Uplace Machelen zou door zijn maximale voorafname van de ontwikkelingsmogelijkheden van het gebied ook een bedreiging vormen voor de reconversie van de volledige industriezone Machelen-Vilvoorde.

Uplace kan nog in beroep gaan bij de minister van Leefmilieu. Eerder deze zomer melde Uplace nog dat het Agentschap van Wegen en Verkeer een hele reeks mobiliteitsinvesteringen heeft goedgekeurd om Uplace Machelen en de regio te voorzien van een vlotte en veilige ontsluiting. (LV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners